Over mij

Op 20 oktober 1987 is Erwin geboren in Amstelveen. Hij is geboren met de afwijking lymfatische malformatie waardoor de kaken zijn vergroeid zijn en hij moeilijk verstaanbaar is. Ondanks deze afwijking kan Erwin erg goed functioneren in de maatschappij en ziet zichzelf niet als iemand met een beperking. Dit komt ook groot en deels door de moderne technologie van tegenwoordig.

Erwin maakte een start van 15 maanden op intensive care in de VU Amsterdam. Bij zijn geboorte moest er snel gehandeld worden om zijn leven te redden zonder enige vorm van kennis toen de tijd. Hierdoor is ook een stuk van zijn tong afgesneden mede waardoor hij niet goed kan spreken.

In de loop van zijn jeugdjaren onderging Erwin vele operaties, laserbehandelingen en injecties van OK 432 in het toenmalige AZG in Groningen. In 1996 ging de canule eruit, maar al snel kreeg Erwin last van slaapapneu. Zo erg zelfs dat hij overdags op school sliep. Na een tijdje werd dit verholpen door met een CPAP te slapen.

Op 1 april 2001 sloeg het noodlot zich toe.  Tijdens het ontbijt stikte hij met eten van een croissant. Hij werd met spoed naar het VU Amsterdam gebracht waar hij weer de canule in kreeg en op intensive care lag. Naast de IC zaten we twee studenten hun werk te doen. Zij leerden Erwin een HTML pagina bouwen.  Thuis ging Erwin er ook mee aan de slag en een nieuwe hobby ‘websites bouwen’ was geboren dat nu is uitgegroeid tot een heus mediabedrijf.

In 2007 kwam Erwin via Stichting Hevas in contact met de Amerikaanse Prof. Waner uit New York. Deze behandelingen vonden allemaal plaats in Duitsland (vlakbij Berlijn) waar hij gemiddeld drie keer per jaar naar toe ging. In Nederland was al die tijd nooit geen arts die iets wilde en durfde te doen behalve plannen maken, vergaderen en loze beloftes doen.

Door de laserbehandelingen en operaties werd er steeds stapje voor stapje vooruitgang geboekt. Ook grote operaties bleven niet uit. In 2010 heeft Erwin een kaakoperatie gehad en in 2014 een 12 uur durende spiertransplantatie. Bij de laatste operatie is vanuit beide benen de musculus gracilis spier verplaatst in zijn wangen waardoor hij – een paar maanden later na herstel – een smile kon trekken wat eerst nooit kon.

Om grote verschillen te kunnen maken met vervolgbehandelingen was een tweede kaakoperatie nodig waarbij de bovenkaak naar voren en onderkaak naar achteren gezet zou worden. Dit was een flinke tegenvaller aangezien de herstelperiode 8 weken duurt waarbij de kaken op elkaar worden vast gezet.  In eerste instantie was het even de vraag waar deze kaakoperatie zou plaatsvinden, in Athene of Utrecht. Maar uiteindelijk koos Erwin er zelf voor om deze wederom in het UMC Utrecht te laten doen zoals in 2010 door Dr. van Es, de beste kaakchirurg van Nederland. Deze operatie is zeer geslaagd en heeft een groot verschil gemaakt.

Tijdens zijn herstelperiode zat Erwin niet stil. Zo bouwden hij een eigen app Talkie waarmee hij zich verstaanbaar kon maken. Wat begon als hobby projectje is nu uitgegroeid tot een waardig communicatiehulpmiddel voor mensen die niet kunnen spreken.
Ook bouwden hij tijdens de herstelperiode de website Capido, een datingsite voor mensen met een lichamelijke / verstandelijke beperking.

In 2018 besloot Erwin na circa zijn 40ste operatie in Duitsland het traject te stoppen nadat het team liet blijken dat zij niet veel meer voor hem konden doen. Natuurlijk volgt hij de laatste ontwikkelingen op medisch gebied, maar vind het voor nu wel welletjes geweest.

Al sinds 13 jarige leeftijd bouwt Erwin websites. Op de middelbare school Thamen deed hij de richting detailhandel. Marketing vond hij erg interessant, maar vond het maken van reclame uitingen veel leuker. Daarom ging hij in 2005 een opleiding volgen op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Daar heeft hij drie diploma’s gehaald. Grafische en multimedia opmaak, Allround DTP en Interactieve Mediavormgeving.

Eind augustus 2008 werd Erwin gevraagd om mee te doen aan het BNN programma Je Zal Het Maar Hebben. De uitzending was op 17 maart ’09 uitgezonden op TV. Door zijn deelname wordt hij nog steeds regelmatig herkend.

In het eindjaar van het Grafisch Lyceum zocht Erwin een stageplek. Hij wilde altijd al graag in de media werken. Toen solliciteerde hij bij de afdeling Nieuwe Media van BNN en werd aangenomen. Van februari t/m juni 2010 hield Erwin zich samen met nog een groep mensen een half jaar lang bezig met de websites van BNN. Zo heeft hij meegeholpen aan de websites van That’s Live, Timur Open Radio en de Coen en Sander Show WK site. Daarnaast heeft Erwin ook nog een aantal vormgevingselementen gemaakt die te zien waren op televisie en af en toe meegeholpen bij 101TV. Helaas kon Erwin niet blijven bij BNN vanwege de fusie, bezuinigingen in omroepland destijds en de crisis.

Hij besloot sinds eind december 2010 zijn eigen mediabedrijf Tribble Media op te zetten. Dit begon vanaf zijn slaapkamer, vervolgens verhuisde Erwin in 2014 naar een eigen appartement waarvan hij het toen uit deed. En sinds 1 oktober 2015 vestigde Erwin zijn bedrijf in het Communicasa gebouw langs de N201 boven drukkerij MullerVisual (voorheen Boom-Verweij). Daar groeide hij uit van eenmanszaak naar een team van vijf.

Na 3.5 jaar verhuisde het bedrijf van zijn woonplaats Mijdrecht naar mediastad Hilversum. Een stapje terug in de tijd. Zo trok hij met het bedrijf in bij een oud klasgenoot van het Grafisch Lyceum én notabene om de hoek waar het oude BNN pand zat. Toeval?

Na een half jaar in Hilversum te hebben gezeten met een team van zes man besloot Erwin weer terug naar de basis te gaan. Zijn eigen projecten Talkie en Capido gaven hem meer voldoening dan externe projecten voor klanten. Er kwam veel randzaken bij kijken en hij deed niet meer wat hij leuk vond, namelijk het maken ervan.

Sinds oktober 2019 richt Erwin zijn pijlen volledig op Capido waar hij zijn boterham mee verdiend. Daarnaast bouwt hij nog steeds websites voor klanten op aanvraag, maar acquisitie doen doet hij er niet meer. Dat zijn full focus op Capido geen mismatch is blijkt in 2021 als bij het vijfjarig jubileum de nieuwe app versie lanceert van Capido en veel media aandacht krijgt van RTL Nieuws, RTV Utrecht en zelfs live te gast was in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol op SBS6.

Volg Erwin op Instagram