Dr. Waner

Dr. Milton Waner is een Amerikaanse topspecialist die gespecialiseerd is op het gebied van vasculaire afwijkingen in het gezicht.  In New York heeft hij zijn eigen kliniek waar hij mensen van jong en oud met afwijkingen als Hemangiomen en Lymfatische malformaties met verbluffende resultaten behandeld.

Hij behaalde zijn M.D. / B.Ch. titels aan de Universiteit van Witwatersrand Medical School in Johannesburg te Zuid-Afrika waarna hij al daar aan de slag ging. Hij spreekt ook een beetje Nederlands, vermoedelijk heeft hij dat in Zuid-Afrika opgepikt. Ook heeft hij een tijdje in Sydney (Australië) gewerkt tot 1988 waarna hij naar de Verenigde Staten ging.

Dr Waner

De behandelingen doet Dr. Waner geheel op eigen wijze met onderzoeken, lasertechnologieën waarvan hij de pionier was en bezit ook een aantal internationale patenten op medische hulpmiddelen (Zie: lijst patenten). De recentste is een infrarood bril waarmee artsen aderen kunnen visualiseren door middel van de intacte huid.

Daarnaast is Dr. Waner iemand die graag zijn kennis deelt. Zo schreef hij 100 artikelen, 24 boek hoofdstukken en twee boeken die gaan over Hemanigomen en vasculaire malformaties. Ook reist hij veel de wereld over en is dan ook een aantal keer per jaar in Duitsland om zijn kennis en technieken over te dragen aan de artsen in Europa. Er komen dan ook vele patiënten uit heel Europa en ver daarbuiten voor een consult en behandelingen in Duitsland.

In Nederland is de ervaring dat vele artsen snel afzien van behandeling en weigeren om de naam van deze specialist die werkelijk erger kan voorkomen te noemen en laat staan er naar toe te verwijzen. Vooral in de 20ste eeuw was er veel jaloezie in de Nederlandse medische wereld en worden boos als je een second opinion doet bij een andere arts en vooral het besluit neemt om eens buiten de grenzen te gaan kijken. Kortom hierbij het advies laat u niet wegsturen met dat u of uw kind “gewoon pech gehad” heeft.

Het is lastig om met Dr. Waner in contact te komen, hij is erg druk met de consulten en behandelingen. Het beste is om informatie in te winnen bij stichting Hevas die met u de juiste personen in contact kunnen brengen om uit eindelijk een behandeling te laten doen bij Dr. Waner in Berlijn of New York.

Op 3 maart 2012 was Dr. Waner in Amsterdam voor een congres dat georganiseerd werd door Hevas vanwege het vijf jarig bestaan. Daar gaf hij als het ware een college aan kinder- en huisartsen en vertelde hij over de ervaringen en onderzoeksresultaten die hij opgedaan heeft tijdens zijn loopbaan.

Meer info:
Website Vascular Birthmark Institute New York
Website Center for Vascular Malformations in Eberswalde (Duitsland)

Volg Erwin op Instagram