Lymfatische malformatie

Lymfatische malformatie is een afwijking in de lymfevaatjes die bestaan uit grote en kleine holtens die niet aangesloten zijn op de lymfebanen waardoor er een ophoping ontstaat van lymfe weefselvocht dat niet afgevoerd kan worden.

De kracht van deze afwijking is dat het de vormen botten tijdens de groeiperiode bepaald. De malformaties kunnen overal voorkomen, in het gezicht, armen, benen ect. en zijn niet echt te herkennen dan harde zwellingen die pijn kunnen doen, dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Dit in tegenstelling tot Hemangioom die op de bloedbanen zitten, deze kun je herkennen aan rode vlekken.

Behandeling Lymfatische Malformatie

In Nederland lopen de artsen achter op het gebied van het behandelen van lymfatische malformatie. Het kan weggesneden worden, injecties met OK 432 waarbij grote holtes resultaat bieden en kleine holtes weinig of niets. In Amerika gebruikt Dr. Waner die wereldwijd gespecialiseerd is op het gebied van vasculaire afwijkingen speciale laserapparatuur waarbij zenuwen en spieren continu in de gaten worden gehouden zodat deze niet beschadigd worden tijdens de behandelingen.

Volg Erwin op Instagram