Over mij

Op 20 oktober 1987 is Erwin geboren in Amstelveen. Hij is geboren met de afwijking lymfatische malformatie waardoor de kaken zijn vergroeid zijn en hij moeilijk verstaanbaar is. Ondanks deze afwijking kan Erwin erg goed functioneren in de maatschappij en ziet zichzelf niet als iemand met een beperking. Dit komt ook groot en deels door de moderne technologie van tegenwoordig.

Sinds 2007 is Erwin in behandeling bij de Amerikaanse arts Prof. Waner uit New York. Deze behandelingen vinden allemaal plaats in Duitsland (vlakbij Berlijn) waar hij gemiddeld drie keer per jaar naar toe gaat. In Nederland was al die tijd nooit geen arts die iets wilde en durfde te doen behalve plannen maken, vergaderen en loze beloftes doen.
Door de laserbehandelingen en operaties wordt er steeds stapje voor stapje vooruitgang geboekt. Ook grote operaties blijven niet uit. In 2010 heeft Erwin een kaakoperatie gehad en in 2014 een 12 uur durende spiertransplantatie. Bij de laatste operatie is vanuit beide benen de musculus gracilis spier verplaatst in zijn wangen waardoor hij – een paar maanden later na herstel – een smile kon trekken wat eerst nooit kon.

‘’Kleine stapjes maken een grote wandeling.’’

Om grote verschillen te kunnen maken met vervolgbehandelingen was een tweede kaakoperatie nodig waarbij de bovenkaak naar voren en onderkaak naar achteren gezet zou worden. Dit was een flinke tegenvaller aangezien de herstelperiode 8 weken duurt waarbij de kaken op elkaar worden vast gezet.  In eerste instantie was het even de vraag waar deze kaakoperatie zou plaatsvinden, in Athene of Utrecht. Maar uiteindelijk koos Erwin er zelf voor om deze wederom in het UMC Utrecht te laten doen zoals in 2010 door Dr. van Es, de beste kaakchirurg van Nederland. Deze operatie is zeer geslaagd en heeft een groot verschil gemaakt. In 2017 zal door Prof. Waner en zijn team verder worden behandeld.

Al sinds 13 jarige leeftijd bouwt Erwin websites. Op de middelbare school Thamen deed hij de richting detailhandel. Marketing vond hij erg interessant, maar vond het maken van reclame uitingen veel leuker. Daarom ging hij in 2005 een opleiding volgen op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Daar heeft hij drie diploma’s gehaald. Grafische en multimedia opmaak, Allround DTP en Interactieve Mediavormgeving.

Eind augustus 2008 werd Erwin gevraagd om mee te doen aan het BNN programma Je Zal Het Maar Hebben. De uitzending was op 17 maart ’09 uitgezonden op TV. Door zijn deelname wordt hij nog steeds regelmatig herkend op straat.

In het eindjaar van het Grafisch Lyceum zocht Erwin een stageplek. Hij wilde altijd al graag in de media werken. Toen solliciteerde hij bij de afdeling Nieuwe Media van BNN en werd aangenomen. Van februari t/m juni 2010 hield Erwin zich samen met nog een groep mensen een half jaar lang bezig met de websites van BNN. Zo heeft hij meegeholpen aan de websites van That’s Live, Timur Open Radio en de Coen en Sander Show WK site. Daarnaast heeft Erwin ook nog een aantal vormgevingselementen gemaakt die te zien waren op televisie en af en toe meegeholpen bij 101TV.

Helaas kon Erwin niet blijven bij BNN vanwege de fusie, bezuinigingen in omroepland destijds en de crisis. Hij besloot sinds eind december 2010 zijn eigen mediabedrijf Tribble Media op te zetten. Dit begon vanaf zijn slaapkamer, vervolgens verhuisde Erwin in 2014 naar een eigen appartement waarvan hij het toen uit deed. En sinds 1 oktober 2015 heeft Erwin zijn bedrijf gevestigd in het Communicasa gebouw langs de N201 boven drukkerij Boom-Verweij.

Inmiddels bouwt hij samen met twee andere collega’s aan te gekke websites, webwinkels en apps op maat voor uiteenlopende klanten. Neem gerust eens een kijkje op zijn portfolio https://www.tribble.nl/portfolio.