Chicken Tonight saus zonder suiker

Je kent vast die reclame nog wel uit de jaren 90. I feel like Chicken Tonight! Waarbij mensen door hun armen te bewegen een kip nadoen.

Ja die is mij ook altijd nog bij gebleven net als de potten van Knorr, de smaken zoetzuur, hawai en ajam panang zijn erg lekker. Maar als je aan fitness doet zit er nogal veel suiker en zout in net als zoveel geconverseerde voedsel. Dus ik eet sowieso nooit uit potjes van HAK ofzo. Daarom maak ik al een tijdje de Chicken Tonight zelf!

(meer…)

Vervangt de iPad Pro mijn iMac als hoofdcomputer?

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat ik erg enthousiast was over Apple’s presentatie van de iPad Pro. Apple is bezig om een nieuwe markt aan te boren en de bestaansrecht van de iPad in leven te houden. En dat doen ze zeer goed. Door met een Magic toetsenbord te komen waardoor je ineens een MacBook ervaring hebt. Ik heb de afgelopen periode veelzijdig met de iPad Pro gewerkt en heb mijn huidige iMac 27 inch nauwelijks gebruikt. Kan de iMac nu de deur uit? In deze blog lees je mijn bevindingen en ervaringen.

(meer…)

Sirolimus een week van start

Sinds 9 juli 2020 ben ik bezig met een nieuw traject in mijn medische loopbaan zoals ik het zelf zeg. Ik ben toen begonnen met het medicijn Sirolimus dat het lymfe vocht afremt en moet doen verdwijnen. In deze blog vertel ik mijn bevindingen van de eerste week.

(meer…)

iPad Pro vs. Macbook

Je volgende computer is geen computer

De bovenstaande quote heeft Apple al toepasselijk op haar website. Sinds de introductie van de iPad Pro met Smart Keyboard had ik al zoiets van wow wat vet! Maar nu met de Magic Keyboard met muispad heeft Apple de iPad Pro in een jaar tijd nog meer naar een werkmachine gebracht!

(meer…)

Eindelijk van start met Sirolimus

Het heeft twee maanden vertraging opgelopen vanwege het coronavirus, maar op donderdag 9 juli zal ik dan eindelijk gaan starten met het medicijn Sirolimus! Ik heb er al vaker over geschreven wat het is etc. dus als je dat niet gelezen hebt lees dan deze blog nog even terug.

(meer…)

Uit de Podcast

Sinds een aantal weken heeft programmamaker Evelien de Bruijn bekend van Hart van Nederland en Radio 10 een podcast “Uit de Podcast” gemaakt met bekende Nederlanders die vertellen over hun coming out. Ze maakte deze podcast naar aanleiding van haar zoon die ook homo is. Ik vind het z’on goede serie dat het wat mij betreft een prijs verdiend!

(meer…)

Sirolimus bijna van start

Nu ik in een soort van quarantaine zit.. (thuis, alleen wonend, geen activiteiten te doen) heb ik mooi even de tijd om een blog te schrijven. Ik heb best wel geluk gehad betreft mijn vakantie in Gran Canaria aangezien er vorige maand een heftige zandstorm was. En nu weer het nieuwe corona virus. Daar wil je nu niet zijn, alhoewel,.. 23 graden, zon, strak blauwe lucht is nooit weg!

(meer…)

Reisverslag Gran Canaria

Al een aantal jaar leek het me erg fijn om eens in de winter weg te gaan naar een zonnige bestemming. Dan denk je al snel aan Curaçao en dat soort bestemmingen, maar ik had me laten vertellen dat Playa del Inglés op Gran Canaria één van dé badplaatsen zijn als je van de rainbow club bent.

(meer…)

Voorkom voedselverspilling

Één van de dingen waar ik mezelf aan irriteer is dat mensen best wel veel en snel eten zomaar weggooien terwijl het eigenlijk nog wel goed is. Ik weet niet waar het vandaan komt. Natuurlijk kun je makkelijk benoemen van mensen in Afrika schreeuwen om eten, maar het is natuurlijk gewoon zonde. Ook voor je portemonnee. Als ik een product in de winkel afgeprijsd zie liggen vanwege de houdbaarheidsdatum kies ik juist voor die.

In deze blog probeer ik je bewust te maken dat je voedsel eigenlijk best wel lang kunt bewaren en tips te geven om ook wat efficiënter met voedsel om te gaan. Ik ben helemaal geen persoon die uit potjes eet, maar juist ‘verse’ groentes en let eigenlijk bijna nooit op datums en ik ben de laatste vijf jaar nog nooit ziek geworden van voedselvergiftiging.

(meer…)

Intake Sirolimus

Vandaag had ik mijn intake voor het gebruik van Sirolimus. Wat het allemaal inhoud heb ik al voorgaande blogs uitgebreid beschreven, dus als je dat nog niet weet dan moet je even een blogje teruglezen.

(meer…)

Volg Erwin op Instagram