Weer een stukje plastic in m’n mond

Geplaatst op 06 mei 2011, 19:10 uur

Gister was het zover toen ging de boven tanden eruit waar al een gebit in zat wat geplakt was, maar dat was in Berlijn gebroken de laatste keer en eigenlijk rijp voor de prullenbak. Nu heb ik een tijdelijk gebit in gehad tot de bovenkaak de implantaten aan kunnen, verwachting augustus.

De kaakchirurg Dr. van Es die heeft weer een knap staaltje werk geleverd want binnen half uurtje was het klusje geklaard. Hij was dit keer met een een student,  Ni(co)-Assistent, die ook meehielp zuigen en kijken. Het gebeurde vaak genoeg dat Van Es zich omdraaide om iets te pakken en weer terug draaide naar mij dat hij lichtelijk een kopstoot kreeg/gaf van Nico, de co-assistent vond het wel grappig, maar Van Es ging stug door alsof er niks aan de hand was.

Van te voren vertelde de zaalarts, dat het heel dik zou worden (het tandvlees dan) en dat ik het er absoluut niet uit mocht halen enzo, maar dit is niets van gekomen. En tijdens het douchen heb ik ‘m toch eruit gehaald want het bloedde enorm en dat ding moet ook ff schoongemaakt worden.

Van Es vond het een behandeling dat net aan onder lokale verdoving kon, want het was in zijn ogen een “marteling”. Tja alleen die¬†venijnige prikken van de verdoving was echt niet prettig, zoals iedereen wel eens gehad heeft, maar voor de rest was het idd draaien, trekken en zelfs de boor kwam ook nog van pas!

Na de behandeling bloedde het dus enorm dus alles wat ik aanraakte was bloed haha, dus maar even rustig gedaan en mezelf ook weer uitgezogen wat Nico ook de hele tijd deed.

Verder was het wel leuk op kamer 9 met het¬†picareske¬†uitzicht groene op De Bilt e.o. weer met de infortainment gespeeld en ¬†gezellig met de verpleegsters aan het dollen geweest want ze kennen mij allemaal van TV en eerdere¬†behandelingen¬†dus het was wel gezellig altijd. Ook nog eierkoeken uitgedeeld aan de verpleegsters¬†dus ben kind aan huis daar 😉

Er was ook nog een oude oma van ik weet hoe oud, die was aan d’r oren geopereerd en was 90% doof. Dus ik heb er van genoten, want nu moesten de artsen enzo steeds herhalen tot serieus 5 keer aan toe en die oma steeds andere dingen zeggen wat ze dacht dat ze¬†hoorde. Normaal ben ik altijd de pineut. En die oma was ook nog in de weer met d’r mobieltje en vertelde dat ze ook kon e-mailen. Best knap, mijn oma kan dat (gelukkig) niet, anders had ik nog meer spam. En die oma in het¬†ziekenhuis¬†had al vanaf maandag niet geplast.. lijkt me niet lekker zitten en toch mocht ze vandaag ook naar huis.

Tot zover mijn blog, de volgende trip is 26 mei naar Berlijn, weer voor een CO2 laserbehandeling.

Volg Erwin op Instagram