Wat gebeurd er in 2009?

Geplaatst op 06 januari 2009, 11:39 uur

Aller eerst wens ik bij deze iedereen nog de beste wensen voor 2009. In deze blog zal ik even toelichten wat de stand van zaken is, want er is alweer een jaar geleden dat ik voor het laatst in Berlijn geopereerd ben.

Afgelopen jaar zijn we een aantal keer in Berlijn geweest. In mei voor een tongzenuwfunctie test, daaruit is gekomen dat de tong niet meer funcioneel meer is. Het feit dat we steeds opgeschoven werden naar het einde van 2008 is nu de aap uit de mouw gekomen waarom. In het Bejamin Franklin ziekenhuis is een chef van de afdeling weggegaan die Dr. Waner steeds kon en mocht uitnodigen. Nu is in dat ziekenhuis niemand meer die hem mocht uitnodigen en moesten we allen wijken naar een ander ziekenhuis in Berlijn waar we in oktober nog voor een consult geweest zijn. Daar werd duidelijk dat de volgende stap een kaakoperatie zal worden.

In dezelfde maand kwam Dr. Waner ook voor het eerst naar Nederland, Utrecht om precies te zijn om consulten te doen. Dr Waner wilde dat wij toen ook naar Utrecht kwamen zodat Dr. Breugem mij kon zien en eventueel een maxillofacial chirurg bij de hand had, maar dat had deze niet, hij had een gewone kaakchirurg die zegt het ook te kunnen.

Nu in 2009 moeten we eerst een MRI scan laten maken met 3D constructie. Daaruit moet blijken of er uberhaupt een kaakoperatie mogelijk is. Maar zoals de tijd ons geleerd heeft is in Nederland niet zo heel veel mogelijk met deze extreme gevallen en hebben we een stille hoop dat we uit eindelijk naar Amerika, New York zullen gaan om al daar de kaakoperatie te laten doen onder leiding van of in iedergeval in aanwezigheid van Dr. Waner.

Spannend jaar dus !
Ondertussen hebben we ook de opnamens gedaan voor het BNN programma Je Zal Het Maar Hebben dat gepresenteerd gaat worden door (oud-TMF-vj) Valerio. Hiervoor was ik in augustus 2008 voor benaderd.
In maart 2009 zal de uitzending te zien zijn op BNN. De exacte datum en tijd weet ik nog niet, maar laat ik zeker weten zodra ik het weet.

Volg Erwin op Instagram