Vroeg op voor de laserbehandeling

Geplaatst op 21 juni 2012, 21:24 uur

Vandaag zijn we weer aangekomen in Berlijn voor de laserbehandeling in verband met de achteruitgang van de stem. Vanochtend 9.15 uur stegen we op vanaf Schiphol en precies een uur later kwamen we aan op ’t vliegveld Schonefeld in Berlijn.

Vanuit de lucht kon je na een dik pak wolken heel goed zien dat het heftig geregend had terwijl we van gedachten waren dat het 30 graden zou zijn hier, althans een mooi zonnetje maar dat was niet zo. Wie weet komt dat de komende dagen nog.

Nadat we de koffers in het hotel hadden gebracht gingen we voor de medische check up naar het ziekenhuis. Medische check up stelt eigenlijk niet zo heel veel voor even naar de longen luisteren en de narcotiseur om wat gegevens in te vullen voor de narcose morgen. En dat laatste is altijd een storm in een glaswater. Je moet daar een nummertje trekken en het is altijd uren wachten op iets wat ze eigenlijk zo kunnen overschrijven van de vorige keer.

Verder hebben we Professor Jovanovic ook uitvoerig gesproken die morgen de operatie gaat uitvoeren. Omdat er problemen zijn met de stembanden had ‘ie een kijker meegenomen om van binnen te bekijken en waarschijnlijk is me stem weg door een soort van poliep waardoor de stembanden niet echt heel goed functioneren zoals voorheen.
Hij denkt dit wel te kunnen fixen, maar moet uiterst zorgvuldig te werk gaan om niets te beschadigen.

Daarnaast heb ik ook al een hele tijd een dikke onderlip dit heb ik in het UMC Utrecht ook al laten onderzoeken door een echo te laten maken, maar hoe knullig ze in Nederland zijn moeten ze die foto eerst vergelijken met ander beeldmateriaal en nog weten ze niet echt wat het is en hier zegt Prof. Jovanovic door eventjes te voelen dat het misschien wel een cyste is en gaat het morgen weghalen. Kijk dat is nou de medische vakmensen hier in Duitsland, geen praatjes maar gewoon doen!

Al met al wordt het wel een operatie met aardig wat klusjes en daarom denk ik ook dat ik als eerst aan de beurt ben, we moeten ons om 7 uur al melden. Dus dat wordt weer niet uitslapen,.. alhoewel..

Ook ga ik de functie 3G van mijn iPad nu echt eindelijk eens gebruiken, in het ziekenhuis heb je namelijk totaal geen wifi internet wat je in Nederland wel hebt. Je hebt hooguit een TV die je met een ander persoon moet delen en voor moet betalen en een fles water die je die dag leeg mag drinken en verder moet je maar afwachten wat je toe komt.
De iPad  is handiger voor in bed dan een macbook. Je hebt hier in Duitsland Vodafone websessions dat je voor een vast bedrag per dag / week / maand kunt internetten met een Vodafone sim. Dus zo kan ik jullie reacties lezen en jullie op de hoogte houden op Facebook en deze blog.

Tot slot hier in Duitsland leeft de EK voetbal nog steeds want ze zitten er nog steeds in, iedereen vindt het mooi als je over de voetbal begint en dan beginnen ze te dollen over Nederland, maar alle Duitsers zijn er wel over eens dat Oranje goed gevoetbald heeft, daar hebben wij natuurlijk andere gedachtes over.. Zelf zijn ze ook niet al te optimistisch over de wedstrijden die Duitsland nog moet spelen. Je ziet overigens niet versierde straten zoals in Nederland, althans in de wijk waar wij zitten niet, maar wel zie je heel veel vlaggetjes op auto’s en balkons hangen.

Volg Erwin op Instagram