Voortgangen na laatste behandeling

Geplaatst op 17 september 2011, 21:36 uur

Na een week weer thuis te zijn na de laserbehandeling begin september kan ik me voorstellen dat mensen benieuwd zijn of er weer vooruitgang geboekt is. In deze blog zal ik dat even toelichten.

Het antwoord is ja,.. ten eerste omdat ik een nieuwe tube heb gekregen waardoor ik twee keer zoveel lucht kan halen dan voorheen, ik liep altijd met een kinderformaat (4) rond en nu heb ik een nieuwe gekregen (8) dat geschikt is voor volwassenen. Ook ondanks¬† de artsen enthousiast zijn en denken over een paar behandelingen de canule helemaal te verwijderen hebben ze me een nieuwe ‘aangesmeerd’. Mjah ik weet wel waarom, officieel moet er om de 3 maanden een nieuwe komen, maar dat doe ik nooit omdat ik dat niet nodig vind en als je ziet hoeveel z’on ding kost zou je je afvragen of het echt nodig is dat je ‘m elk kwartaal vernieuwd. Indirect heb ik ook meer energie geloof ik, als je meer lucht haalt is het natuurlijk wel wat fijner.

Anyway ik heb nog niet echt mensen gesproken, maar vanochtend hoorde ik weer dat het een stuk verbeterd is met m’n stem. Nu er meer ruimte wordt gemaakt in de luchtpijp en keel komt er ook meer lucht langs m’n stembanden dat zorgt voor flexibiliteit. Maar met zekerheid kan ik niet zeggen of m’n stem nu weer verbeterd is. Ik kan wel merken dat het iets anders voelt dan vorige week, toen was ik een beetje schor achtig dat ongetwijfeld door de zwellingen kwam.

Afgelopen maandag had ik al een e-mail verzonden naar Berlijn voor een afspraak voor de volgende behandeling om ’t vliegtuig en hotel op tijd vast te liggen, dat ook weer in prijs ontzettend scheelt. Maar helaas is niet iedereen zo rap in reageren als ik, dus dat laat nog op zich wachten, dat het eind november zal worden is al wel duidelijk.

Ik houd jullie op de hoogte!

Volg Erwin op Instagram