Voortgangen herstel kaakoperatie

Geplaatst op 04 juli 2016, 21:25 uur

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven over hoe het met me gaat. Na omstandigheden best heel goed! Ik kan weer goed lopen – tijdens de kaakoperatie hebben ze een stukje bot uit m’n heup in m’n bovenkaak gezet – en de zwellingen nemen geleidelijk af. Als je goed kijkt en de zwellingen weg denkt zie je best wel verschil. Uiteraard zal het niet een totale make over zijn zoals sommige wel verwachten. Dat is de volgende stap wanneer Dr. Waner en Dr. O m’n gezicht gaan liften en het overtollig vel gaan verwijderen. Volgens Dr. Waner is het laatste easy.

Er zijn een aantal maren. Eén, het duurt nog héél lang tot 15 augustus en twee ik moet nog steeds vloeibaar eten. De twee grootste dilemma’s waarmee ik voorlopig mee te dealen heb. Maar dat wist ik van te voren en heb altijd gezegd dat ik niet tegen de operatie zelf op zag, maar vooral de 8 weken erna.

Des ondanks gaat de tijd best heel erg hard. Zo breng ik dadelijks veel tijd thuis achter de computer door waar ik een aantal dingen voor klanten al doe, maar ook met een aantal eigen projecten bezig ben.
Voor de rest pak ik tussendoor ook m’n rust om even op de bank of bed een powernapje te doen. Hond uitlaten, douchen en in bad om de tijd te dooien. TV kijken deed ik al nauwelijks meer, ik luister meer radio en muziek.

Ik ga nog niet naar kantoor omdat ik de werkzaamheden prima vanuit huis kan doen en als ik moet eten/drinken voldoende knoeidoekjes en monddouche bij de hand heb aangezien mijn onderlip, kin en wangen nog gevoelloos zijn.

Aanstaande donderdag moet ik weer voor controle naar het UMC Utrecht. Ik hoop dat Dr. van Es heel erg tevreden is, volgens mij gaat het erg goed en is de kaak niet verschoven. Kan haast ook niet want het zit allemaal met staaldraadjes en schroeven vast die op 15 augustus operatief verwijderd moeten worden. Dus ik moet dan weer een uurtje ofzo onder narcose.. maar daarna ga ik een lekkere moorkop eten! M’n favorieten gebakje!

Nu moet ik het helaas doen met Nutridrink, smoothies, drinkyoghurt, soep en eiwitshakes. Alhoewel ik ook al knakworstjes, stukjes brood en sperziebonen door m’n drinkgat doe en dat gaat ook best prima. Alleen moet ik donderdag even navragen of dat nou helemaal de bedoeling is want ik wil niet net als de vorige keer weer iets forceren.

Volg Erwin op Instagram