Volgende stap wordt kaakoperatie

Geplaatst op 26 oktober 2008, 17:17 uur

Vandaag hadden we een consult met Dr. Waner in het St. Josef ziekenhuis in Berlijn.
Sinds gisteren zijn we in Berlijn en zijn druk ons opnieuw aan het verkennen.
Vanmiddag hadden we niks meer te doen en zijn we richting het ziekenhuis gaan lopen wat ongeveer 20 minuten van het hotel af is.

Toen we aangekomen waren bij het ziekenhuis was het nog erg vroeg dus gingen we even een hoekje om lopen en ontdekte dat 10 minuten verder op het station was waar we gisteren vanuit Berlin HBF aan kwamen. Daar hebben we ook eventjes rond gelopen en zijn we vervolgens even bij Mac Donalds een chees burger gegeten.

Nadat we deze op hadden gingen we weer richting het ziekenhuis en besloten in de wachtkamer op ons beurt te wachten. Toen we aankwamen zagen we al snel een bekende, mvr Hoffmann die ook in het Benjamin Franklin ziekenhuis werkt was als hulp gekomen.

We kregen van haar een nummertje en moesten een formulier invullen.
Al snel zagen we Ben en Candy uit Nieuw-Vennep met Isabel en Jemalin die al bij Dr. Waner waren geweest. Hun hadden er voor gezorgd dat wij eerder konden dan geplant omdat Candy als talk aanwezig moest zijn bij ons gesprek met Dr. Waner en hun vanavond weer terug moesten vliegen naar Nederland.

Bij het gesprek was ook Dr. Kandilakis die ook in het Benjamin Franklin werkt en mij de vorige keer min of meer verzorgd heeft omtrent de communicatie. Uit het gesprek is gebleken dat Dr. Waner niets meer aan de tong kan doen omdat in Nederland 21 jaar geleden een stuk van mijn tong is afgehaald en daardoor de zenuwen kapot zijn gegaan. De gevolgen daarvan zijn dat Dr. Waner niet meer kan garanderen dat ik ooit helemaal goed verstaanbaar zou kunnen zijn, dat heel jammer, maar weinig aan te doen.

De volgende stap die Dr. Waner gaat ondernemen is om de onderkaak (die te groot is) door de midden te halen en deze wat meer naar achteren te zetten en te verkleinen. Hierdoor bestaat ook een mogelijkheid dat ik beter te verstaanbaar zal zijn en beter kan slikken.

Donderdag 30 oktober komt Dr. Waner voorlopig eenmalig naar Nederland om consulten en operaties te doen in Utrecht. Samen met een Nederlandse dokter zal hij dan gaan kijken of die een kaakoperatie kan uitvoeren of dat het in Duitsland of New York moet gaan gebeuren.

Volg Erwin op Instagram