Verslag laser behandeling 4 mei

Geplaatst op 05 mei 2018, 08:57 uur

Na de laatste operatie in januari is er vrij weinig gebeurd op medisch vlak aangezien het allemaal een beetje moest herstellen. Maar op 4 mei stond er al een laserbehandeling gepland die uitgevoerd zou gaan worden door Dr. Meyer en Dr. Kanzok.

Op 3 mei ging ik wederom alleen weer naar Eberswalde met het vliegtuig. Zo eigenwijs als ik ben ging ik toch met twee handbagage stukken op pad en moest bij de gate €60,- bijbetalen. Helaas zagen ze het niet door de vingers. Weer een wijze les om niet zo eigenwijs te doen haha. Ik twijfelde ’s ochtends nog toen ik mijn laptop tas in de koffer probeerde te doen, maar vind een rugzak toch wat handiger omdat je daar wat meer in kwijt kan.

Wanneer ik alleen op pad ga ben ik wat ondernemender en pak ik niet vanaf het vliegveld een taxi, maar neem ik helemaal de trein. Weliswaar moet je dan twee keer overstappen en goed opletten waar je eruit en erin moet. Dit was de aller eerste keer toen we in Berlijn waren zoveel gedoe dat we besloten voortaan een taxi te pakken, maar nu ik het reizen in Italië, Londen enzo best aardig gewend ben, ben ik daar vrijer in geworden.

Van te voren zag ik dat het erg mooi weer werd in Berlijn / Eberswalde dat ik mijn korte broek en hemd had meegenomen. Op 15 mei ga ik op vakantie naar Mallorca en dan wil ik toch alvast een beetje aan de zon gewend zijn. Ik besloot het stukje van het station naar het ziekenhuis (1.5 km) te gaan lopen. Dus ik had me op het plein voor het station omgekleed en m’n korte broek en hemd aangetrokken. Mensen zullen wel gedacht hebben.. wtf!? gaat die nou doen. Mja ik ben immers wel wat gewent in de scene en zo preuts ben ik niet 😉

In het ziekenhuis was het weer hetzelfde riedeltje. Melden bij mevrouw Hoffmann, anesthesie enzovoort. Ondertussen ging ik telkens buiten chillen in de zon. Een ijsje gegeten enzo.

Vandaag aangekomen in Eberswalde voor een volgende laserbehandeling in mijn luchtpijp. Het is super lekker weer dus gelijk ff een kleurtje opdoen met een lekker ijsje.

Een bericht gedeeld door Erwin (@ertje87) op

De volgende dag was ik al om 8 uur aan de beurt. Dat is het voordeel dat Dr. Waner er niet is, het is een stuk goedkoper en je bent eerder aan de beurt. Dr. Meyer heeft samen met Dr. Kanzok tijdens een drie uur durende narcose een laserbehandeling uitgevoerd in mijn luchtpijp en keel. Hierdoor zou ik weer meer lucht moeten hebben wat uit eindelijk weer een stapje dichterbij is bij het verwijderen van de canule. Na de operatie kon ik voor de tweede keer weer niet plassen en moest ik opnieuw een katheter in. Echt zo kut is dat, dat ik overweeg te stoppen met het hele traject mja aan de andere kant heb ik geen keus als je wilt dat er nog verbeteringen gaan komen. Gelukkig mocht ie er de volgende ochtend weer uit.

Ready voor de zoveelste CO2 laserbehandeling in m’n luchtpijp.

Een bericht gedeeld door Erwin (@ertje87) op

De volgende operatie staat gepland in juni. Alleen ze weten nog niet wat ze gaan doen. Dr. Meyer vroeg het aan me van goh wat zou je graag willen dat we gaan doen. We zijn met het hele team bij elkaar. Ik dacht van euhm ja jullie zijn toch de artsen?

Dus ik zal eens er over nadenken. Een laserbehandeling zou ik dan niet doen want ja dat kan Dr. Meyer zelf ook wel, nu moet je juist gebruik maken van de complexere dingen aangezien Dr. O uit New York en Dr. Chung uit Zuid-Korea er nu ook zijn die expert op dat gebied zijn. Dus ik denk dat ik weer iets aan de mond, wangen of degelijke laat doen dat het wéér een beetje normaler eruit gaat zien.. als het mogelijk is tenminste. Ze hadden het vorig jaar er over om de spieren – die ze in 2014 ingezet hebben – in te korten. We gaan het zien!

Al moet ik er überhaupt nog over nadenken of ik alles nog wel wil met alle rompslomp er omheen. Misschien is het niet meer kunnen plassen na de operatie wel een signaal uit het universum dat het goed is zo en niet meer gedaan moeten willen krijgen.

Volg Erwin op Instagram