Verslag consult Prof. Waner en Dr. Tombris

Geplaatst op 19 februari 2017, 20:24 uur

Vandaag had ik weer een consult in Eberswalde met Prof. Waner en zijn team. Dit keer was de Griekse maxillofaciale chirurg Dr. Tombris er ook bij. Eigenlijk wilde het team van Waner dat ik in Griekenland de kaakoperatie liet uitvoeren, maar hier zag ik tegen op en heb ik voor het UMC Utrecht gekozen in 2016.

Dit keer ging ik niet alleen. Meneer Bert Wilms die mij al bijna 10 jaar bijstaat met de communicatie / vertaling tussen verzekering en de ziekenhuizen ging dit keer mee. Vorige keer was ik alleen en had ik het consult op een video opgenomen. Het bleek toch wel dat de artsen zelf ook wel moeite hadden om mij te verstaan. En z’on consult is toch snel snel dus echt veel tijd is er niet. En dan is het handig dat Bert de wedervragen kan stellen en alles kan volgen wat de artsen zeggen.

We gingen vanochtend met het vliegtuig naar Berlijn en vervolgens met de taxi naar Berlin HBF en van daar weer naar Eberswalde. De reis verliep vlotjes en waren ruim op tijd. Het was erg grappig want we zagen Dr. Meyer op Berlin HBF al de Griekse arts onthalen en toen we bij Eberswalde HBF aan kwamen stapte het hele team (Prof. Waner, Dr. Meyer, Dr. Tombris, Dr. O en de Zuid-Koreaanse arts) uit de trein haha. Dus gingen we met drie taxi’s achter elkaar naar het ziekenhuis.

We waren ongeveer half twee in het ziekenhuis en we hebben de hele middag gewacht. Gelukkig was er voor koffie gezorgd. Pas om 18.45 uur waren we eindelijk aan de beurt.

We dachten dat ze gingen praten over de onderlip en facelift maar Prof. Waner opende zijn consult met de tong. Ze willen daar een EMG van maken dat in New York zou moeten gebeuren. Echter is dat maar één uurtje werk dus om nou de hele reis daarvoor te maken vond mevrouw Hoffmann ook wat te veel van het goede. Dus wellicht dat het in Nederland of elders in Europa ook kan. Het is slechts een meting of de spieren en zenuwen nog werken van de tong.

Dr. O en de maxillofaciale chirurg Dr. Tombris waren erg tevreden over de resultaat van de kaakoperatie. Dat zei ze wel een aantal keer dat het er erg goed uit zag.

Verder willen ze kijken of ze de onderlip dicht kunnen maken en een facelift. Dr. Ho Yun Chung uit Zuid-Korea schudde steeds van nee maar Dr. O ziet dat wel zitten. De sluiting van de canule is voorlopig van de baan en willen ze zelfs als laatste doen. Dus voorlopig kan ik het zwemmen wel op mijn buik schrijven.

Kortom een beetje een rommelig consult waarvan het concrete plan nog niet op tafel ligt. Stiekem had ik gehoopt eind dit jaar klaar te zijn, maar het eind lijkt nog niet in zicht.

Dr. Ho Yun Chung, Dr. Fay, Dr. Tombris, ik, Dr. Meyer, Dr. O en Dr. Waner

Na het consult ben ik met het hele team op de foto gegaan. Ik vond dat wel bijzonder omdat het artsen zijn uit verschillende landen en het maar zelde is dat iedereen bij elkaar is. Vervolgens hebben we de trein gepakt naar Berlijn waar ik een hotel geboekt had. Berlijn is iets levendiger dan het doodsaaie Eberswalde.

Morgen gaan we met de trein terug omdat het wat handiger is. Het vliegveld Berlin Schonefeld niet nou niet echt een ideaal vliegveld waar je 1.5 uur wilt rondlopen. Als je pech hebt moet je net als ik in december op de grond in de gangen wachten tot dat je vlucht vertrekt. En er zijn maar twee eetgelegenheden, de Burger King of een ander barretje. Dus lekker chill in de NS Hispeed, weliswaar 6 uur lang maar goed.

Overigens heb ik op 27 februari weer een afspraak in het UMC. Tijdens de dagopname gaat een collega van Dr. van Es 5 implantaten in mijn bovenkaak boren/schroeven. Dit zal onder algehele narcose gebeuren. Volgens mij moet ik een nachtje blijven ter observatie en daarna kan ik weer naar huis. Later krijg ik dan tanden.

 

Volg Erwin op Instagram