Verslag consult Dr. Waner

Geplaatst op 04 december 2016, 20:56 uur

Vandaag had ik een consult bij Dr. Waner en Dr. Meyer in Eberswalde. Omdat het alleen voor een consult was had ik besloten om dit keer alleen te gaan en van de gelegenheid gebruik te maken om er een weekendje Berlijn te doen. Bij operaties gaan we altijd op doorreis via Berlijn naar het ziekenhuis in Eberswalde en is er dan ook geen tijd voor, dus dit was een mooie kans!

Zaterdagmiddag heb ik dus de stad bekeken. Had eigenlijk al de meeste bezienswaardigheden gezien, maar was nog nooit in de glazen koepel geweest van Reichstag en het was alweer bijna tien jaar geleden dat ik bovenin de Fernsehturm ben geweest. Niet zoveel veranderd alleen de wachtijd met 2.5 uur. Ik kan me nog herinneren dat we vorige keer vrijwel direct naar boven konden om van het uitzicht te genieten. De foto’s staan op Facebook. Berlijn is toch echt een aanrader. Ben wel eens in Parijs en Londen geweest, maar Berlijn heeft toch net iets meer voor mijn gevoel. En ik ken hier de weg best goed, scheelt ook.

Na een kort nachtje – omdat ik (zoals wel meer) dan ineens wakker word – ging ik vanmorgen na het ontbijt zo zoetjes aan naar het Berlin HBF. Daar pakte ik de trein naar Eberswalde, een afstand Amsterdam / Utrecht. Half uurtje dus.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen heb ik me gemeld bij mevrouw Hoffmann die de coordinatie doet. Ze is altijd heel erg enthousiast en vriendelijk. Het opvallende waarover ze direct begon was niet mijn kaak, maar dat ik zoveel afgevallen was. En natuurlijk daarna ook de kaak. En hoe gaat het met je bedrijf? Maar het gewicht hield d’r bezig en vertelde het aan een collega zo van kijk eens hij is 20 kg afgevallen dit dat. Is dat alleen maar door de schildkliertabletjes vroeg ze? Ik zei ja maar ook fitness! Ja nu allemaal nieuwe kleren kopen he zei ze. Ja dat klopt! En ze vertelde dat zij ook 16 kg was afgevallen.

Na lang wachten kwam Dr. Waner en Dr. Meyer eraan. Ze hadden me meteen in de gaten en Dr. Waner schudde als een popster handjes. Hi how are you? Voordat ik antwoord kon geven was ie al voorbij gelopen.

Gelukkig was ik zo goed als eerste aan de beurt. Ik mijn iPhone klaar gezet om het consult op te nemen. Want ik had niemand bij me en probeer dan nog maar het gesprek na te vertellen. Nu kunnen we het nog eens terug zien. Erg goed idee van mij.

Ze waren erg enhousiast over het resultaat van de kaakoperatie. Van te voren wist ik al ongeveer wat er vertelt zou worden, dus misschien waren mijn verwachtingen daarom wat hoger gespannen. Ik had namelijk ook Dr. O erbij verwacht, maar die was er niet. En Dr. Waner was erg voorzichtig met het doen van beloftes, misschien maar goed ook, maar ik heb hem niet zovaak iets horen zeggen dat het moeilijk is of niet kan. Zoals de onderlip die naar binnengeklapt zou moeten worden. De lip zou te zwaar zijn om het voor elkaar te krijgen. Dat en nog wat dingetjes.

Wel gaat de canule er definitief uit en zal overtollig weefel worden weggehaald. En wordt er geprobeerd om de onderlip dichter te maken zodat ik niet meer zoveel knoei met eten en drinken. Dat is sinds de kaakoperatie wel erger geworden. Ook zal er in de keel worden gekeken en gelaserd om meer ruimte te maken als dat nodig is.

Wanneer dat gaat gebeuren was ook even verwarring over. Van te voren werd gezegd januari, maar tijdens het gesprek hadden ze het over februari. Maar dat bleek een vergissing, het zal toch 14 januari zijn dat de canule eruit gaat. Are you sure? Vroeg ik aan mevrouw Hoffman. Yes, I’m really sure antwoorde ze. Ik kan het altijd heel goed met d’r vinden.

Na het gesprek van inderdaad een kwartier kon ik weer gaan. Zelf was ik een beetje terleurgesteld, maar na een aantal keer het consult te hebben nagekeken zijn er eigenlijk dingen vertelt die ik al verwacht had. Dus wat dat betreft gaat alles gewoon door. Misschien wilde ik heel graag nieuwe dingen horen. Een one more thing zoals Steve Jobs altijd deed..

Morgen ga ik weer naar huis. Echt een super weekend gehad in Berlijn! Wat mezelf erg opvalt – wat in Ibiza ook zo was – is dat ik heel goed in mijn hoofd een planning kan maken van wat ik ga doen en dat alles loopt zoals ik gedacht had. Alle tijd wordt goed benut en heb me geen moment verveeld.

Volg Erwin op Instagram