Uitslag van de proefoperatie

Geplaatst op 09 juli 2009, 13:29 uur

Vandaag hadden we een afspraak in het AZU met de kaakchirurg en tandspecialist voor de uitslag van de proefoperatie die ze hebben gedaan met de gripsafsdrukken. Of ze dat daadwerklijk hebben gedaan in een naboost ruimte weet ik niet, maar er lijkt nu toch eindelijk iemand te zijn die net als mij de grote uitdaging aan durft. Na het AZG in Groningen, VU Ziekenhuis en AMC in Amsterdam zijn we via Berlijn in het UMC / AZU belandt. Hieronder zal ik even een korte update geven over wat er komend jaar gaat gebeuren.

De kaakchirurg vertelde vandaag dat hij implantaten wil gaan inbrengen om verschillende redenen. Ten eerste om te kijken of er geen ernstige bloedingen van gaan komen, ten tweede om eventueel de kaken tijdens/na de operatie op elkaar vast te maken indien hij die methode gebruikt in plaats de schuifmethode en ten derde om later een mooi gebit erop te plaatsen. De methode waar de kaken ergens helemaal door de midden gezaagd zal worden moet ik 6 tot 8 weken de kaken stijf op elkaar houden.

De implantatie zal medio september gaan plaats vinden en ter observatie moet ik een nachtje blijven wat ik niet erg vind, want gister stond in het AD dat UMC facilitaire voorzieningen hebben getroffen waar ik erg blij mee ben. Ze hebben namelijk een Infotainmentsysteem aan ieder bed in het ziekenhuis geinstalleerd waarmee je kunt TV kijken, radio luisteren en kan internetten en dat helemaal voor nop in tegenstelling tot andere ziekenhuizen. De observatie is trouwens om te kijken voor de bloedingen die er van kunnen komen, wat ook meegenomen wordt in de risco’s van de kaakoperatie.

Na de ingreep moet de implantaten 4 maanden in de kaak gaan vastgroeien, daar zie of merk je niks van. Na de vier maanden wordt gekeken of de implantaten vast genoeg zitten en worden ze bloot gelegd als het succesvol is gegaan. Daarna zal er nog 1 maand tussen zitten voordat echt de kaakoperatie zal plaats vinden. Dus al met al zal het volgend jaar voorjaar zijn dat er wat aan de kaak gedaan wordt.

Volg Erwin op Instagram