Twijfel: MacBook Pro of MacBook Air

Geplaatst op 24 februari 2011, 19:30 uur

Dit keer even geen blog over een operatie of wat dan ook, maar even een belangrijke beslissing (voor mij dan) om een nieuwe MacBook aan te schaffen. Voor de mensen die niet weten wat een MacBook is, dat is een laptop van het merk Apple.

Ongelukje lag in een klein hoekje
Een maandje geleden is er een ongelukje gebeurd want bij een klant waar ik op lokatie aan het werk was had per ongeluk koffie over mijn macbook heen gegooid. Nou op dit moment wordt alles geregeld kwa financien dus daar ga ik jullie niet mee lastig vallen, maar wel vraag ik mee te denken of te adviseren.

Geruchten nieuwe MacBooks op komst
Al een aantal maanden werden er geruchten verspreid dat Apple met een nieuwe serie MacBook Pro modellen uit zou gaan komen. En de laatste weken werden de geruchtenstroom steeds sneller dat ik het op de voet volgde want ja ik heb op dit moment een nieuwe nodig, maar ondertussen had ik ook de MacBook Air ook op het oog kwa prestaties en design dat enorm mooi is.

Vandaag 24 februari, de dag dat Steve Jobs de grote baas van Apple 56 is geworden, zijn ok de nieuwe modellen uitgekomen en eerlijk gezegd vind ik de MacBooks niet veel veranderd en de prestaties ook niet. Behalve snellere processor, betere grafische kaart, nieuwe Thunderbold, betere camera, multitrackpad  en langere batterij duur.

Twijfel.. tussen nieuwe MacBook pro en MacBook Air

Nou dat zijn wel wat veranderingen, maar goed volgens mij niet echt een verbetering ten opzichte van de voorgaande versies. Laatst is de MacBook Air wel heel erg onder handen genomen met een prachtig nieuw design, CD-rom lekker achterwege gelaten en flash geheugen. En de MacBook air staat bekend om zijn gewicht- en platheid, waarvoor ik wel voor ben. Enige nadeel van MacBook Air is dat hij niet in 15 inch bestaat en dat wil ik eigenlijk wel.

Nu twijfel ik dus wel een beetje want ik gebruik mijn MacBook voor onderweg en op lokatie te werken (design, scripting en mail / internet) en mee te nemen naar Berlijn enzo, dus heel veel eisend is het niet. Een ik ben voor “in the cloud” werken en heb geen behoefte aan een CD-rom speler / schrijver want ik heb niks met films kijken ofzo. En een hogere camera voor FaceTime is ook niet iets wat mij boeit.

De schermresoluties, multi touchpad, batterijduur, beeldscherm is op dit moment nog beter ook kwa grafisch en alles en er kan OSx Lion op¬†dus ik neig die dus de air te kopen… alleen is 13 inch dus een stapje terug kwa beeldscherm inch.

Nu zou ik graag van jullie weten of het een verstandige beslissing is of niet ten opzichte van de bovenstaande blog,..? Laat jullie mening even weten via Twitter ofzo.

Thnx!

Volg Erwin op Instagram