Twaaf jaar geleden op 1 april was het even géén grapje

Geplaatst op 01 april 2013, 10:25 uur

Zoals jullie allemaal wel weten draai ik al heel lang mee in de internetbusiness en enkele maanden geleden heb ik mijn aller eerste website terug gevonden op internet wat weer veel (goede) herinneringen met zich meebracht en dat is nogal een behoorlijk verhaal en dat vind ik leuk om dat nu eens in een blog te vertellen zodat jullie dat verhaal ook kennen. Omdat het vandaag precies 12 jaar geleden is waar het ooit begon plaats ik dit vandaag.

Vandaag twaalf jaar geleden (1 april 2001, geen grap) stikte ik door één of andere reden in een croissant bij het ontbijt waardoor ik geen lucht meer kon halen, helemaal blauw werd en buitenbewust zijn raakte. Ik werd toen met spoed in een ambulance afgevoerd naar het VU ziekenhuis in Amsterdam waar ik een aantal dagen in coma werd gehouden op intensive care uit voorzorg dat mijn hersenen beschadigd zouden zijn door zuurstofgebrek. Tijdens een operatie kreeg ik sinds dien de luchtbuis (canule) weer in die een aantal jaar eerder eruit was gehaald. Na een aantal dagen kwam ik weer bij en was ik eigenlijk de enige patiënt die wakker was op de IC en mocht daarom op de computer en op internet surfen wat toen vrij uniek was omdat internet net in opkomst was.

Nu 12 jaar later zijn er weer plannen om het luchtbuisje eruit te halen omdat het volgens Dr. Waner wel kan, maar afgelopen week tijdens de operatie heeft hij blijkbaar toch nog iets gezien dat nog in de weg zit dus moeten er nog een laserbehandeling (of twee) plaats gaan vinden voordat de canule er definitief weer uit kan. Ik had toen ook behoorlijk last van slaapapneu tot oververmoeidheid en ziek zijn toe, dus ik heb Dr. Waner meerdere malen op z’n hart gedrukt dat ik bang ben dat als de canule er weer uit gaat ik dat weer zal hebben, maar hij ontkent dat.

Omdat ik niet de hele tijd op IC mocht rond wandelen en herrie mocht maken hadden ze er naast een kamertje waar ik mocht verblijven ter observatie. Naast die kamer zaten twee studenten en van het één kwam ’t ander en leek het mij leuk om zelf iets te publiceren op het internet. Eén van de studenten daarvan kon wel HTML en toen hebben we in een middagje een hele simpele webpagina in elkaar gezet met Comic Sans en een lichtkrant. Helaas weet ik niet of ik die pagina nog kan achterhalen maar daar waren wél de eerste stappen van het maken van de website.

Het ging zo goed dat ik werd overgeplaatst naar de kinderafdeling waar ik me kapot verveelde, want de speelkamer was ik net iets te oud voor en ik was “verslaafd” aan dingen doen op de computer zoals tekenen in Paint ect. Wel mocht ik een middagje bij de traumahelikopter kijken die boven op het dak steeds opsteeg en ik een bezienswaardigheid vond. Ik rende steeds naar de keuken toen de helikopter weer ging opstijgen. Na ongeveer twee weken in het ziekenhuis gelegen te hebben mocht ik weer naar huis.

Nadat ik weer thuis was besloten mijn ouders om internet te nemen omdat ik in het ziekenhuis had gelegen en ik er al best lang om zeurde. Enige tijd heb ik met de twee studenten in het VU ziekenhuis gemaild voor ’t bijwerken van m’n site. Daar zaten ze natuurlijk niet echt op te wachten en ik wilde het zelf leren. Mijn oom gaf toen het programma Microsoft Frontpage waarmee ik webpagina’s kon bewerken en zelf op het internet kon publiceren. Door het vele doen en veel geleerd te hebben van m’n oom leerde ik hoe je een website moest bouwen in plat HTML en gif animaties. Na een tijdje was het andersom; toen leerde ik mijn oom dingen in plaats van hij mij. M’n eerste site heette “Erwinswebsite” en publiceerde daarop foto’s een gastenboek en wat funstuff.

Tot zover even in het kort vluchtig het verhaal van 12 jaar geleden op deze dag en een beetje het ontstaan van m’n hobby dat nu mijn werk (Tribble) is geworden; het bouwen van websites. Hieronder zie je een screenshot van december 2002, het ziet er inderdaad niet uit, maar zo is het ooit wel begonnen.

Screenshot Erwinswebsite

Volg Erwin op Instagram