Trainen, trainen en nog eens trainen

Geplaatst op 23 oktober 2016, 13:10 uur

Ik doe eigenlijk de laatste half jaar niks anders. Sinds april train ik twee a drie keer keer per week bij sportschool Beuving Lifestyle en doe thuis ook wat oefeningen.

Het resultaat mag er zeker zijn. In februari 2014 woog ik (mede door mijn schildklier probleem) 80 kg en op het moment van schrijven nog maar 62 kg. Dus z’on bijna 20 kg afgevallen in ruim twee jaar tijd. Te weten dat ik voor de operatie rond de 67 kg bleef hangen en sinds ik ben gaan fitnessen en na de operatie op 62 kg zit. Dus hup weer vijf kilo eraf. Eerst kreeg ik te horen van Erwin je moet eens wat gaan bewegen want je bent dik dit dat. En nu krijg ik steeds meer te horen van goh Erwin je ziet er goed uit, je bent veel afgevallen! En dat laatste is natuurlijk veel leuker om te horen!

img_0227

[collapse title=”Van 80 naar 62 kg, lees hier hoe ik dat heb gedaan” active=”false”]
Aller eerst was bij mij in februari 2014 geconstateerd dat ik een te trage schildklier had. Dat betekent dat je allerlei symptomen hebt zoals haaruitval, vermoeidheid, concentratieproblemen en zo ook overgewicht. Uiteraard zag ik dit zelf ook maar ik at nooit echt ongezond en ja ik bewoog weinig ivm het werk wat ik doe. Maar als ik dan eens bewoog ging er niks af. Sindsdien heb ik Thyrax tabletjes gehad (vandaar dat er nu te kort is ;-), nee hoor) en ben ook dagelijks 3-5 km gaan wandelen. Ook heb ik ter motivatie een dure Withings weegschaal gekocht waarmee je met een iPhone app kan bijhouden en grafieken kon inzien. De kilo’s vlogen er sindsdien af. Hey dat was wel motiverend. Maar in de spiegel zag je nog weinig. In december 2014 kreeg ik mijn hond dus de dagelijkse 3-5 km zit nu in mijn uitlaatrondjes verwerkt.

Daarna ging het niet zo heel hard meer, een beetje kilogewijs. En toen zag ik in juni een foto van een vriend op social media dat ik dacht van wow zoiets wil ik ook. Gewoon platte buik en dat je kon zien dat ie trainde. Dus ik ging eens bij hem informeren wat ie had gedaan. En hij gaf mij een voedingsschema dat ie had gevonden via Fit.nl. Iets als kwark, eieren, kiwi als ontbijt, ’s middags brood en ’s avonds rijst, broccoli en kip. Dat schema heb ik drie maanden vol gehouden.. en daarna werd het een beetje te eentonig want ik kon niet echt hele goede variaties bedenken. En het werd november/december dus dacht nah nu ff een time out. Maar door die rigoureuze veranderde eetpatroon was ik wel 5 kilo afgevallen. In de spiegel zag je wel iets, maar niet enorm.

Maar goed die vriend trainde ook en ik had zoiets van ja ik hoef geen gespierd lichaam, ik loop al heel veel en waar moet ik dat doen dan? Dus ik ben eens rond gaan kijken en hoorde goede verhalen over Beuving Lifestyle. En heb mezelf eind april eindelijk aangemeld met het oog op van ik moet fit worden voor de kaakoperatie die in juni plaatsvond. Ik ben toen in die tussentijd een goede 2 kg afgevallen (in een maand tijd) plus wat spiermassa aangekomen en vetmassa verbrand. En ik voelde me topfit en was écht klaar voor de kaakoperatie.

Na de kaakoperatie kon ik helaas twee maanden niet echt eten.. dus ja daar val je ook 3 kilo vanaf en was daardoor helaas ook mijn fitheid en spiermassa een beetje verloren. Eind augustus heb ik het fitnessen weer opgepakt en inmiddels zie je in de spiegel enorme vooruitgangen waar ik heel blij mee ben. Alleen de fitheid moet nog komen.. heb al bloed laten prikken bij de huisarts en waarschijnlijk is het een te lage dosis aan schildklierhormoon dus moet wat hogere dosis van de Thyrax tabletten nemen.

 

[/collapse]

Ook heb ik een poging gedaan om te gaan hardlopen. M’n doel is om 3km te kunnen hardlopen, maar ik was net te laat. Het weer gaat wat kouder en herfstachtig worden dus dat stel ik uit tot volgend jaar. Want je moet het eerst nog opbouwen enzo.

Nu is het tijd voor de ademhalingstrainingen aangezien de canule eruit gaat in januari. Voor iedereen is het van zichzelf sprekend maar ik adem al 15 jaar door een luchtbuisje dus heb niet echt het idee van hoe je het beste kunt ademen. Dus heb wat informatie op internet opgezocht. Blijkt dat wanneer je inademt je buik uit moet zetten en als je uitademt je buik intrekt. Ik deed het zonder m’n buik te gebruiken dus niet zo gek dat het wat zwaarder ging. En als ik ging liggen ik steeds de slaapapnea effecten weer kreeg. Kortom komende tijd veel trainen om met gesloten canule te ademen zodat ik ook ’s nachts zonder CPAP kan slapen volgend jaar. Ik heb de ademhalings-app op de Apple Watch weer geactiveerd om wat oefeningetjes te doen. Want zodra de canule eruit is wil ik graag beginnen met (leren) zwemmen! En zal ik nog beter te verstaan zijn!

Volg Erwin op Instagram