The Voice of..

Geplaatst op 23 augustus 2011, 22:46 uur

Vanochtend hoorde ik bij Edwin Evers aan de telefoon de nieuwe coach van The Voice of Holland, Marco Borsato die recent aan zijn stembanden is geopereerd vanwege zijn poliep. Nu de dokters dat in Berlijn iets soortgelijks bij mij gedaan hebben kan ik me goed voorstellen hoe Marco zich nu voelt en doormaakt.

Je kunt je denk ik het een beetje vergelijken met elkaar wat de stembanden betreft, want bij mij zijn er ook als het ware allemaal dingen in de weg die er niet horen. Het verschil is alleen dat Marco zijn stem hard nodiger heeft dan mij en dat het bij hem weggesneden is geloof ik en bij mij gelaserd, dus gebrand.

Toen ik in mei geopereerd was, merkte ik meteen dat ik helemaal niet kon praten vanwege de behandeling en zwellingen, na de dagen zich verstreken werd ik schor en begon ik uit eindelijk beterder en helderder te praten.

En ik heb het idee dat Marco ook in die fase zit en hij te snel wil, want hij vind het gek dat hij nog schor is, maar dat komt omdat er gesneden is ect en dat zich moet herstellen en duurt wel een weekje of 2 / 3.

Ik ben nu beterder te verstaan dan ooit en begin aan mezelf te merken dat ik genijgt ben om iemand te bellen dan een mailtje te sturen o.i.d. alleen wil het uiteraard nog wel eens voorkomen dat iemand me niet verstaat.

Begin september ga ik weer naar Berlijn en hoop dat ik dan weer verbetering heb in m’n spraak en dat ik daar m’n stem even een paar weekjes voor in moet leveren vind ik helemaal niet erg.

Volg Erwin op Instagram