Tekst naar spraak app Talkie eindelijk beschikbaar voor Android

Geplaatst op 31 maart 2019, 04:47 uur

Eindelijk is het zover. Mijn tekst naar spraak app Talkie is eindelijk beschikbaar voor Android. Het heeft even geduurd, maar ik had hem in eerste instantie voor mijzelf gemaakt in Swift voor de iPhone (iOS), maar wat begon als een hobby project is uitgegroeid tot een waardevolle communicatiehulpmiddel voor mensen die niet (goed) kunnen spreken.

Het mooie aan dit project is dat ik regelmatig reacties krijg van gebruikers die dan vertellen dat ze zoveel baat hebben bij de app. Dat het heel veel voldoening en motivatie geeft om aan de app te werken en verder te ontwikkelen.

Voor Android was het een beetje ingewikkeld omdat het weer helemaal opnieuw gebouwd moest worden op een andere manier zoals Google dat hanteert. In Android Studio en in Java. Maar mijn buurjongen Ronald Wolvers heeft mij erg goed geholpen.

Zo oorspronkelijk het idee geweest om het van tekst naar spraak te doen. Maar sinds kort is het bij de iPhone ook mogelijk om van spraak naar tekst om te zetten. Dit is een hele handige functie voor doven en slechthorenden. Zo kunnen zij toch een gesprek voeren. Wat er gezegd wordt kan omgezet.

Kortom de app is nu in de App Store en Google Play Store te downloaden!

Volg Erwin op Instagram