Status tweede kaakoperatie

Geplaatst op 25 februari 2016, 11:10 uur

Hier even een update omtrent de tweede kaakoperatie dat nu dichterbij begint te komen. Op 1 oktober is er een 3D foto is gemaakt in het UMC Utrecht en we zijn 21 januari voor een gesprek terug geweest bij Dr. van Es.

Aan de hand van de vorige kaakoperatie in 2010 en de foto’s leek het hem het beste om de bovenkaak naar 10 of 11 millimeter naar voren te zetten of terwijl 1 cm. Omdat de onderkaak te risico zou zijn ivm de zenuw die het in 2010 al te verduren heeft gehad is hij bang dat de zenuw nog meer beschadigd zou gaan worden. Als de zenuw nog eens bloot gelegd moet worden zou kunnen zijn dat mijn wangen enzo 100% gevoelloos zal zijn. Dat willen we natuurlijk niet. Op dit moment is dat al een beetje 50%. Ik kan niet meer goed nagaan sinds wanneer dat is en of dat altijd al zo was. Het kan namelijk ook zijn dat ik door het te veel aantal weefsel daardoor niet echt gevoel heb in mijn wangen en kin.

Op de foto’s is te zien dat het kaakbot dus bijna op elkaar staan. Mijn bovenkaak zou 1 cm naar voren moeten dan. Betreft de onderste gedeelte die voor ’t oog groter is is allemaal weefsel dat dunner gemaakt zou moeten worden. De vraag is ook of dat gaat gebeuren. Kortom het is voor mij een beetje een rare gewaarwording dat de bovenkaak naar voren gezet gaat worden terwijl de onderste juist te groot oogt.

Sinds het laatste gesprek zijn is Dr. van Es hard aan het mailen geslagen met de artsen uit Duitsland, Amerika en Griekenland. Af en toe word ik in de CC meegenomen en het is mooi om te zien dat er nu steeds meer een concreet plan komt waarin iedereen zich kan vinden en waar Dr. Meyer, Dr. Waner en Dr. O straks weer mee verder kunnen. Het lijkt erop dat het nu alleen het wachten is op een datum vanuit Utrecht wanneer de tweede (en hopelijk laatste) kaakoperatie zal gaan plaats vinden. De vorige was op 26 mei 2010, best wel “toevallig” dat nu zes jaar later weer in dezelfde tijdzone weer eentje zal plaats vinden, wie had dat toen gedacht?!

Kortom een reis naar Griekenland zit er (gelukkig) niet in, het wordt dit keer een thuiswedstrijd! Het lijkt allemaal wel heel leuk naar Athene, maar als je minstens vier keer op en neer moet voor ziekenhuisbezoeken is anders dan een vakantie 😉

Volg Erwin op Instagram