Spiertransplantatie

Geplaatst op 04 maart 2014, 21:39 uur

Vandaag zijn ik en mijn ouders voor de grote operatie afgereisd naar Eberswalde. Het verliep weer soepeltjes en we waren omstreeks 12.00 uur op bestemming.

Vanmiddag hebben ze wederom bloed afgenomen en ben ik door de MRI scan heen gegaan. Alles was in orde en kan morgen de grote operatie gaan plaats vinden.

Voor het nog niet weet. Ze gaan morgen in een 7 a 8 uur durige operatie een spier uit mijn been halen en in mijn wang zetten. De operatie zal omstreeks 8 uur beginnen en staat gepland tot 15.30 uur.

Het is naar mijn weten de langste operatie ooit. Ik ben er zelf nooit bij want ik slaap dan. Logisch. Omdat het een lange operatie is zal ik één of twee nachtjes op intensive care moeten liggen.

Er was eventjes sprake van een kleine wijziging vanavond om deze operatie uit te stellen. Maar zojuiste belde Dr. Meyer naar de afdeling om te zeggen dat de operatie gewoon doorgaat zoals gepland.

Nu ga ik slapen. Ik denk wel dat het wel gaat lukken. Tot op heden heb ik nog geen zenuwen en laat de operatie gewoon op mij af komen. Ik heb alle vertrouwen in de artsen die hier aanwezig zijn. Ik durf met zekere zin te zeggen dat op dit gebied de beste artsen vanuit de hele wereld nu hier samen zijn om deze klus te klaren.

Zodra ik weer in staat ben om iets te plaatsen, dan zal ik het ook doen.

Volg Erwin op Instagram