Sirolimus bijna van start

Geplaatst op 14 maart 2020, 20:54 uur

Nu ik in een soort van quarantaine zit.. (thuis, alleen wonend, geen activiteiten te doen) heb ik mooi even de tijd om een blog te schrijven. Ik heb best wel geluk gehad betreft mijn vakantie in Gran Canaria aangezien er vorige maand een heftige zandstorm was. En nu weer het nieuwe corona virus. Daar wil je nu niet zijn, alhoewel,.. 23 graden, zon, strak blauwe lucht is nooit weg!

Ik krijg veel de vraag of ik al begonnen ben met mijn medicatie Sirolimus en zo nee wanneer ik ga beginnen. Helaas gaat er inderdaad een lange tijd aan vooraf. Omdat ik in een studie van het Radboud UMC in Nijmegen ben gerold moet er eerst zeg maar een nulmeting plaatsvinden met allerlei onderzoeken. Maar als het corona virus niet roet in het eten gooit zou ik ergens in april kunnen starten. Alhoewel je weerstand Sirolimus ook kwetsbaarder wordt, is het maar de vraag of ze dit tijdstip ook aanhouden of uitstellen.

Ook moest ik uit voorzorg zaad in laten vriezen aangezien de kans bestaat dat Sirolimus de kwaliteit van sperma kan aantasten. Nu heb ik als homo op dit moment geen kinderwens, maar je weet maar nooit over vijf of tien jaar… Dat ik gay ben bleek wel weer, er lag stapels Playboys wat me helemaal niets deed.

Vaker handen wassen

Handen wassen is op dit moment met het corona virus het advies dat iedereen krijgt. Ik weet niet of ik dit moet vertellen, maar als ik terug kijk in mijn verleden heb ik dat tot voor kort nooit echt zo keurig na geleefd. Ook al ben ik zeg maar opgegroeid in een ziekenhuis. Niet dat ik een viespeuk ben ofzo, maar ik ben nogal laks.

Toen ik zes jaar geleden in mijn appartement introk stond z’on Cien handpompje in de keuken van de oude bewoners. Daar heb ik dus 5.5 jaar mee gedaan en dat was eigenlijk het enige zeeppompje in huis. Intussen ben ik ben ook wel gaan inzien dat handen wassen best wel belangrijk en fris is. Nu was ik uit automatisme vaker mijn handen.

Bij de intake in oktober werd al gezegd dat Sirolimus het afweersysteem van je lichaam verzwakt en je dus vatbaarder bent voor virussen en bacteriën. Je kan op die manier eerder ziek worden. Toen ben ik ook gaan nadenken over zeep dispensers met alcohol zoals ze in ziekenhuizen hebben. Ik gebruikte dat wel vaak in ziekenhuizen omdat het daar op elke hoek hing. Dus ging je uit automatisme dat doen. En zo werkt het bij mij thuis ook wel. Een handzeepje zou ik niet zo snel oppakken maar een hendeltje overhalen of pompje indrukken wel (soort van autisme).

Maar goed inmiddels zijn alle handgelletjes op dus ik moet eventjes wachten voordat het weer te koop is. Ik heb in ieder geval wel pompjes handzeep op voorraad. Laatst bij de sportschool hadden ze met sinaasappelgeur en dat vond ik ook wel tof om te ruiken. Dus zo spelenderwijs leer ik toch nog handen wassen 🙂

Als ik zo terug kijk schaam ik me nu wel een beetje, maar ik had er eigenlijk nooit zo erg in. Ik eet altijd met mijn vingers, omdat mijn tong niet functioneert en dan ook nog eens je handen niet wassen.. ja dat is niet zo slim.
Ik weet nog goed dat ik op een vliegveld in Berlijn mijn servetje liet vallen waarmee ik m’n mond afveegde op de vloer waar tienduizenden reizigers per dag over heen lopen. En ik dood leuk het servetje weer oppakte en vervolgens mijn mond weer mee afveegde. En dat na een operatie. Mijn moeder werd terecht kwaad op mij. Tsja ik was gewoon naíf. Gelukkig heb ik nooit ernstige infecties opgelopen, maar weet nu wel beter.

Volg Erwin op Instagram