Review: Dyson V7 Animal steelstofzuiger

Geplaatst op 07 april 2019, 05:22 uur

Makkelijk in gebruik en goede zuigkracht

Telkens als ik enthousiast ben over een product (of helemaal niet) vind ik het leuk om daar een blog/review over te schrijven. Dit deed ik al eerder met Apple producten zoals de Apple Watch en de AirPods, nu schrijf ik een artikel over de steelstofzuiger Dyson V7 Animal.

Ik woon alweer vijf jaar op mezelf en destijds heb ik alles nieuw gekocht wat betreft apparaten ect. Het is dan ook een mooie graadmeter hoelang iets meegaat. Bijvoorbeeld het koffiezetapparaat van Philips – de Senseo Sarista met die bean funnels – die is bijna ten einde. Maar dat kan ook te maken hebben door luiheid wat betreft het slechte onderhoud ervan.

Nu was mijn Philips EasyLife stofzuiger niet op na vijf jaar, maar heb ik meegenomen naar mijn kantoor in Hilversum. – Ja we zijn verhuisd met ’t bedrijf van Mijdrecht naar Hilversum en daar moeten we de schoonmaak zelf doen – Dus ik moest thuis iets anders en ik had al een tijdje de Dyson op ’t oog omdat het me erg makkelijk leek zonder snoer. Maar de prijs van de nieuwste V11 á €649,- hield me wel tegen. En aangezien ik een hond heb die op z’n tijd veel haar verliest ben ik wel wat voorzichtig ermee want niet alle stofzuigers kunnen dat aan. Maar met de bulkactie van Bol.com was er 40% korting erop en heb ik voor de V7 Animal gekozen voor een respectievelijke €279,- De naam deed me dus vermoeden dat het ook geschikt is voor een beetje hondenhaar.

Vanaf het begin dat ik hier woonde had m’n moeder ook z’on Leifheit stok gegeven waarmee je met van die Swiffer doekjes kon vegen, maar met zoveel hondenhaar moest je alsnog al het haar opzuigen wat zich oppropte in de stofzuigerzak. En ook had ik voor de fun een Dirt Devil robotstofzuiger maar dat was ook geen succes. Een beetje een dom ding die ook snel vol was en qua accu leeg. Wel handig voor onder de bank en ’t bed. Maar nu dus een Dyson!

Eerste zuigbeurt

Nadat ik hem heb gekregen heb ik natuurlijk meteen het ding uitgepakt en even opgeladen. De volgende dag ging ik meteen ermee aan de slag. Een week lang was er niet gezogen dus er lag wel wat. Nadat ik de woonkamer en gang had gezogen was de stofzuiger al leeg. Huh?! Bleek dat ik ‘m op de max stand had staan. Okee en week later weer eens kijken anders stuur ik ‘m terug. Nu had ik gister weer gezogen met de stofzuiger maar nu op de normale stand en ja hoor, het hele appartement (90m2) kon ik er mee doen.

In alle kamers heb ik laminaat liggen en badkamer / wc vanzelfsprekend tegels en ik heb twee hoogpolige vloerkleden. Je verbaasd je wat de Dyson allemaal opzuigt. Het vuil komt niet in een zak, maar in een doorzichtige reservoir die je tussendoor dient te legen. Op zich is hij wel redelijk snel vol waardoor je ‘m tussendoor moet legen. Maar heel erg is het niet als je ziet wat hij allemaal opzuigt. Gevoelsmatig heb ik al meer opgezogen met de Dyson dan de oude stofzuiger dat deed in een X periode. Maar die zak is natuurlijk ook wat groter.

In tegenstelling tot mijn oude stofzuiger heeft de Dyson een borstel kop. Dus in plaats van opzuigen borstelt hij het ook op. Dit was wel heel gruwelijk om te zien wat de EasyLife van Philips al die tijd in het hoogpolige vloerkleed liet liggen. Van m’n 3×2 meter vloerkleed alleen al had ik twee volle reservoirs met stof en hondenhaar. Op dat moment dacht ik echt van ja het is het geld waard!

Verschillende kopstukken

Verder is de Dyson ook erg makkelijk in gebruik. Bijgeleverd krijg je ook diverse kopstukken. Zoals de grote stang, maar ook andere mondstukken waardoor je hem ook als kruimeldief kan gebruiken. Je pakt de stofzuiger dus heel makkelijk even snel als er vuil op de aanrecht, tafel of stoel ligt. Je hoeft niet een heel snoer uit te rollen. De bediening is ook makkelijk, je drukt een knop in zoals plantenspuit en hij begint te zuigen. Nadeeltje kan zijn dat je ‘m niet erop vast kan zetten zoals een cruise controle. Wanneer je ‘m los laat stopt die ook meteen.

Tot zover mijn bevindingen over de Dyson V7 Animal en nog niet eens een schuine opmerking gemaakt.. goed he?! Is het de prijs waard? De €279,- wel. Ik weet niet wat de nieuwere V11 allemaal kan behalve dat de zuigkracht nog wel iets heftiger zal zijn en waarschijnlijk langer meegaat en sneller opgeladen is, maar persoonlijk vind ik 600 euro wel veel voor een stofzuiger. Te weten dat mijn ouders een Kirby stofzuiger hebben van wel meer dan dat, maar die ook wel goed zuigt, beetje vergelijkbare zuigmethode als de Dyson en je kan er nog veel meer mee zoals shamporellen, dat zou ik wel willen op mijn hoogpolig vloerkleed waar de hond 4 jaar geleden op gepist heeft toen die nog jong was, mja is ook weer heel gedoeetje. En het was ook een heel duur vloerkleed omdat dit gompie het weer op een speciale maat wilde hebben :S dus ben er wel zuinig op…

Volg Erwin op Instagram