Reisverslag Torremolinos

Geplaatst op 10 augustus 2019, 08:15 uur

Na Ibiza, en rondreis door Italië en Mallorca ging ik dit jaar voor de vierde keer alleen op vakantie naar Torremolinos. Is dat niet saai kun je je afvragen, maar ik ben dat zo gewent dat ik me altijd wel vermaak. Ook al heb ik weinig aanspraak. Het belangrijkste in het hele leven, maar ook zeker als je alleen op reis gaat is dat je een doel hebt. 

Ik heb lang nagedacht waar ik dit keer nou weer eens naar toe zou gaan, maar ineens besloot ik de Caminito del Rey te lopen. Één van de gevaarlijkste wandelroutes van de wereld in de prachtige bergachtige omgeving van Malaga. Vijf jaar geleden was ik met mijn ouders ook in het zelfde gebied en werd er verteld over de wandelroute tijdens de jeepsafari.

Mijn moeder heeft hem vorige jaar gelopen, een collega van mij begin dit jaar. En nu voor ik dat een mooie aangelegenheid om dat als vakantie te doen. Ik heb in Italië ook en tussen de dorpjes Monterosso en Vernazza in Cinque Terre gelopen. Daar liep je ook door de bergen langs de zee. En als ik ergers van kan genieten zijn het bergen, rotsen en strak blauwe zeeën het wel, iets wat je in Nederland niet hebt. En ik vind het leuk om mooie landschappen te fotograferen. Echt extreem gevaarlijk is de Caminito del Rey niet meer, want de wandelroute van 8 km is onderhanden genomen en flink beveiligd het hekken en houten looppaden. Alleen je moet geen last hebben van hoogtevrees.

Torremolinos

Via Booking.com ging ik vervolgens zoeken naar een leuk hotel en kwam ik een adult only hotel tegen. Ik wist wel wat dat inhield – ook wel als gay friendly genoemd – dus spekkie naar het bekkie. Geen schreeuwende kinderen, geen oude bejaarden, maar lekker tussen m’n soortgenoten 😛 Ik dacht oprecht van nou,.. als dat niet neuken wordt haha..

Ik kon Torremolinos als een leuk gezellig dorpje dat ik vijf jaar geleden een keer bezocht had met allemaal kraampjes in steegjes dat helemaal trapsgewijs naar beneden loopt. Tot mijn verbazing is het best een heel tolerant dorp voor de gay community. Overal kom je de regenboog kleuren en vlaggen tegen en de gay bars zijn ook best wel prominent aanwezig. Dus een vakantiebestemming waar ik me wel thuis voelde.

Hotel Ritual

De eerste dag kwam ik rond het middaguur aan en gelijk ben ik een beetje de boel gaan verkennen. Het strand beneden aan de berg (een stijle trap af en je stond op het strand), bij het hotel een zwembad met jacuzzi, een kleine fitnessruimte in de kelder en bovenop het dak een naakt pool met uitzicht op zee. Vooral dat laatste de me een beetje denken aan de foto van Thierry Baudet die hij vorige jaar plaatsen op Instagram en nogal veel ophef over was. Dus Erwin zou Erwin niet zijn om ook een soortgelijke foto te maken..

Uitslapen is sowieso al niet mijn ding dus deze vakantie heb ik ook dat niet gedaan. De volgende dag moest ik al om 7.30 ergens klaar staan in Torremolinos om opgehaald te worden met de excursie voor de Caminito del Rey.  We kregen eerst een typisch Spaans ontbijt en om 11 uur begonnen we aan de wandeltocht. Echt een hele mooie omgeving met rotsen en kloven.

We moesten om 13.00 uur ons weer verzamelen bij de bus. Ik vond de bergen zo vet dat ik steeds foto’s stond te maken. Op een gegeven moment moest ik nog een soort haast maken om op tijd bij het verzamelpunt te komen. Maar uiteindelijk was ik op tijd. Mocht je een keer in de buurt van Malaga op vakantie gaan, dan is het zeker de moeite waard om deze route eens te bewandelen. Je moet van te voren wel reserveren want anders heb je kans dat het vol is. Ik heb het via de website van GetYourGuide geboekt.

’s Avonds was er weinig te doen in het hotel. Ja.. je kon jezelf vermaken op Grindr en dates regelen, maar ik was de tweede avond in slaap gevallen en werd om 1.30 uur ’s nachts wakker. Dus helaas zat een drankje doen in het centrum dat op 6 minuten loopafstand lag er niet meer in die avond. 

Stranddag

De volgende dag ging ik een dagje naar het strand. Een strandbedje gehuurd, paella gegeten en sangria gedronken. Vervelen deed ik me niet want er was genoeg bekijks van die echte beach boys tot aan chubbies. Ook heb ik erg veel gebruik gemaakt van het zwembad en de jacuzzi bij het hotel dat was best wel chill ondanks ik niet kan zwemmen.

Ik wil wel heel graag (leren) zwemmen. Met het UMC Utrecht had ik een afplakmethode bedacht en getest waarbij je de canule even uit moet doen. Dat heb ik niet durven doen in het buitenland zo ver van huis. Stel dat het gaatje (een beetje) dicht groeit binnen een no-time dan heb ik een big problem. Dus ik heb het wel er overheen afgeplakt, maar het water liep helaas er doorheen.

Het hotel had ook van een soort isoleerbuizen die je kon gebruiken in het zwembad. Door twee onder mijn arm te klemmen als een soort band bleef ik wel goed drijven. Dus mss zou een soort van zwemvest idee uitkomst bieden. Dan hoef je ook niet de canule steeds af te plakken.

Laatste dag

Vrijdag was alweer de laatste dag, het was kort maar krachtig. Een echte S-vakantie met alle dagen Sun, Sea en S.. Hopelijk houd ik er geen Souvenirtje aan over 😉 Ik heb er denk ik wel goed aan gedaan om in een gay friendly hotel te verblijven. Ik voelde me er wel op m’n gemak ook al had ik niet echt contact met anderen. Het meeste contact vond op Grindr plaats mits ze me niet blokkeerde :-/ Ik denk dat het ook de taalbarrière was, Spaans is toch anders dan Engels.

Volgende keer zou ik wel naar Kroatië willen, ik hoor daar ook hele goede verhalen over dat het een mooi land is. Ik ben er wel achter gekomen dat ik meer een doe type ben en kan niet echt op m’n kont blijven zitten (zit in de familie ;-)). Dus z’on wandeling door de bergen of dergelijke en een beetje fotograferen vind k wel erg leuk om te doen!

Volg Erwin op Instagram