PAS OP.. ik heb mogelijke bacteriën bij me!

Geplaatst op 27 oktober 2010, 19:32 uur

Ja vandaag is de drain er eindelijk uit gegaan, maar vraagt niet hoe. Dinsdag moest ik naar de bijzondere tandheelkunde en wilde dus ik dacht laat ik loyaal zijn en naar de spotjes van CZ luisteren om afspraken te combineren zodat de wachtrijen korter worden.

Nou dat heb ik geweten ook.. 😛 In Duitsland wordt je nog beter ontvangen dan in Nederland als het gaat om uit het buitenland in een ziekenhuis te komen. In Nederland heb je namelijk een regel dat als je in het buitenland in het ziekenhuis bent geweest dat je getest moet worden op bacteri√´n en virussen. En dan moet je allerlei monsters afnemen zoals je neus, keel je poepert..

Dus dinsdag kreeg ik dus te horen dat ik niet zomaar behandeld mocht worden (ik was al bij de bijzondere tandheelkunde geweest) Dus hoe serieus moet je dit nemen als je al hoog en breed in het ziekenhuis bent op de polikliniek.. dan kun je al heel wat bevuilen als je daadwerklijk een virus of bacterie hebt.
Maar ik vond het zo dom en tegenstrijdig dat ik express over die ene staafje voor je poepert overheen gepoept heb¬†(ik moest toevallig poepen) dat ze het in het laboratorium¬†volgende week nog ruiken 😛

Uit eindelijk hebben ze me toch de volgende dag (vandaag dus) terug laten komen waar ik de eigenlijke afspraak had met die arts, maar dacht er zijn dokters zat in het UMC het kan die dinsdag ook wel.
Dus ik ging vanochtend weer naar het UMC en moest een uur wachten wat eigenlijk nooit voor komt. De vrouwelijke arts kwam helemaal in een soort van maanpakje binnen en zei “Ja normaal gesproken zie ik er niet zo uit, maar omdat u mogelijk een bacterie bij u heeft¬†dus vandaar. Ik zei oke en dacht wat een onzin. “. Eigenlijk had ik er een foto van moeten maken, maar dat staat ook weer zo raar. En vervolgens duurde de hele behandeling maarliefst 2 minuten tijd!! En dus ja dat had ik zelf ook wel¬†gekund¬†eigenlijk!

Kortom al die drukte om niks eigenlijk want het is echt onzin dat je testen moet afgeven omdat je notabene in Berlijn in het ziekenhuis hebt gelegen. Al was het nou Turkije dan had ik er begrip voor gehad.. maar dit heeft me al met al een hele ochtend gekost! Daar zouden ze eens wat aan moeten doen ipv op geld bezuinigen in de zorg, want dit kost gewoon geld wat niets oplevert!

Volg Erwin op Instagram