Opname 24 september in het UMC

Geplaatst op 06 augustus 2009, 13:17 uur

Gister kreeg ik een brief waarin stond dat op 24 september een opname plaats vind in het UMC ziekenhuis. Dan zullen er implantanten geplaatst worden in de onderkaak die volgend jaar eventueel nodig zijn om de boven kaak aan vast te zetten en later ook een gebit erop te maken. De implantaten zullen 4 maanden niet zichtbaar zijn, daarna worden ze zichtbaar gemaakt en een rekje op geplaatst.

Ik word om half 11¬† ’s ochtends verwacht in het ziekenhuis en om half 2 ’s middags zal de ingreep plaats vinden op de polikliniek dus met plaatselijke verdoving. Na de ingreep moet ik ter observatie voor bloedingen en zwellingen √©√©n nacht in het ziekenhuis verblijven.

Gelukkig is het eten en de facilitaire voorzieningen in het ziekenhuis veel beter dan in Berlijn.  Zo heeft het UMC sinds juni een infortainment geinstalleerd op alle bedden in het ziekenhuis. Daar op kun je televisie kijken, internetten, telefoneren, radio luisteren, afslag UMC bekijken en informatie over het ziekenhuis vinden.

En die informatie over het ziekenhuis is zeker goed geregeld bij het ziekenhuis in UMC.  Er zijn diverse informatie folders die zij meegeven over de kaakoperatie zelf, maar ook gister bij de oproep zat zelfs een folder over de afdeling in waar allemaal informatie in stond over het verblijf, dagindeling, bezoektijden en dat soort informatie dus daar gaan op dit moment mijn complimenten uit. Dit soort informatievoorziening heb ik nog nooit zo goed gezien in een ziekenhuis.

Volg Erwin op Instagram