Operatie gaat niet door, tweede kaakoperatie nodig

Geplaatst op 21 april 2015, 20:41 uur

Vanochtend om 5.45 uur ging bij mij de wekker om op tijd het vliegtuig te nemen naar Berlijn om ons omstreeks 12 uur te melden in het ziekenhuis in Eberswalde. Voor wie denkt dat het een relaxt reisje is, heeft het mis. Het bestaat uit een strak schema: Auto, vliegtuig, taxi, trein, taxi dat best strak op elkaar aangesloten zit.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen moest ik al een half uur wachten tot dat Mvr. Hoffmann terug was van lunchpauze. Vervolgens kwam ze daar opdagen en zegt 5 minutes. Maak daar het minstens vijf dubbelen van en dan kom je aardig in de richting van de daadwerkelijke wachttijd. Tijdens het wachten raakte ik in gesprek met twee Italiaanse vrouwen die bleken mijn weblog te hebben zitten te lezen met behulp van Google Translate over de spiertransplantatie. Ik had echt zoiets van oh wauw dan moet ik deze site en sommige blogs ook nog eens in het engels gaan uitwerken als het zoveel impact heeft.

Na een medische checkup kwam omstreeks 18.00 uur Dr. Waner en Dr. Meyer op mijn kamer om te kijken wat ze morgen gaan doen… .. Niks.. … Hmmz. Dr. Waner begon tegen Dr. Meyer een heel verhaal over wat ie zou moeten doen maar kwam tot de conclusie dat de onderkaak nog te groot is om de volgende stap te doen slagen. Iets wat enorm balen is als je weet dat ik in 2010 ook al een zware kaakoperatie heb gehad in het UMC Utrecht, met een dik opgezet gezicht en het ergste nog 6 weken met de kaken stijf op elkaar heb gelopen tijdens het WK voetbal. Hoe frustrerend als je iedereen bier ziet drinken en ziet BBQen en jij kunt niet mee doen.

Dus dat was echt even flink balen dat er nu een tweede kaakoperatie nodig is om de onderkaak gelijk te krijgen aan de bovenkaak (1 cm). In eerste instantie dacht ik van no way, maar zoals ik altijd zeg.. ik heb geen keus. Dus ook ik zal de tweede kaakoperatie moeten laten uitvoeren om de volgende stap (de mond sluiten ect.) te laten doen.. anders blijft het zo. Wel is het zo of ze dit niet eerder hadden kunnen bedenken, want we hebben deze hele reis nu in principe voor niks gemaakt. Terwijl ik al die tijd regelmatig foto’s en video’s heb opgestuurd naar ze.

Het is eventjes behoorlijk kut! Morgen komt er een of andere kaakexpert van hier langs om te kijken wat ie voor me kan doen. Anders wist Dr. Meyer wel een hele goede kaakchirurg in Greece.. ik dus eventjes vertalen in Google Translate op m’n iPhone want mijn engels is ook niet top.. fucking Griekenland!? Morgen zal ik even duidelijk maken dat ik alles best vind zolang het maar onder leiding en toeziend oog van het Duitse team en Dr. Waner gebeurd zodat het wel naar wens gebeurd. In 2010 heb ik al een kaakoperatie gehad in Utrecht door een fantastische arts maar als het niet naar het zin is moeten zij maar eventjes de betreffende arts aansturen tijdens de operatie.

Nja de reis niet helemaal voor niets.. nu heb ik wel even de tijd om langs de Apple Store in Berlijn te gaan om de Apple Watch te bewonderen en te passen zodat ik ‘m ergens online kan bestellen. Dat is dus de enige troost…

Jammer, maar het is even niet anders.. 🙁 Sowieso willen we de kaakoperatie dit najaar laten uitvoeren hier in Eberswalde onder toeziend oog van Dr. Waner en zijn team en niet midden in de zomer wanneer het dorstig- en BBQ weer is en nergens anders dan hier in Eberswalde.

Volg Erwin op Instagram