Operatie in Eberswalde is goed gegaan

Geplaatst op 05 december 2013, 13:00 uur

Hier een bericht uit Eberswalde. De operatie is goed gegaan. Dr. Waner en Dr. Meyer hebben bij de stembanden gelazerd en m’n onderlip onder handen genomen. Dr. Waner was erg tevreden over het resultaat en over de stembanden.

Gisterochtend moesten we ons om 8.00 uur melden in het ziekenhuis en om 11.00 uur was ik aan de beurt. Ik werd naar de operatie gebracht maar bleek dat ik nog een uur moest wachten. Ik vroeg of de anesthesie me alvast in slaap kon brengen, maar helaas daar trapte die niet in. Ik dacht dan hoef ik dat uur niet af te wachten. Ik kon nog terug naar m’n eigen bed en muziek luisteren maar niet gedaan, want ik lag al vast aan allerlei apparatuur.

Om half 5 / 5 uur kwam ik terug van de uitslaapkamer en voelde me goed, maar wel duf. Dat is natuurlijk niet gek als je nog half onder de narcose bent. Helaas kon ik niet alles goed meer herinneren maar m’n ouders waren er ook bij toen Dr. Waner en Dr. Meyer met een big smile de kamer in liepen. Dr. Waner was erg tevreden over het resultaat en zeer te spreken over de stembanden.

Ze hebben als plan om een pace of iets uit m’n been te transplanteren naar mijn wang of mond om de mond meer te laten bewegen. Dit wil Dr. Meyer doen nadat de canule gesloten is. Hij stelde voor om over 6 a 8 weken terug te komen voor een nieuwe behandeling. Hij wil het stap voor stap laten vorderen ook als Dr. Waner er niet bij is om het traject wat te versnellen.

We zitten zoals eerder gezegd in een nieuw ziekenhuis en we zijn er van alles kanten op voorruit gegaan. De lokatie om er te komen is nog eventjes een obstakel, maar ik geef deze ziekenhuis het cijfer 8. Het ziet er allemaal hip en modern uit, het eten is goed, super aardige zusters en ze hebben WiFi voor de gasten waar je voor €1,50 per dag op kan. Kortom dik tevreden.

We mogen morgen alweer naar huis. Ons vliegtuig vertrekt om 18.00 uur. Hopelijk is de weersomstandigheden in Nederland wat geluwd.

Volg Erwin op Instagram