Op 4 mei nieuwe CO2 laserbehandeling

Geplaatst op 29 januari 2018, 03:33 uur

Op 3 mei ga ik weer naar Duitsland voor een nieuwe reeks CO2 laserbehandelingen in mijn luchtpijp. Deze zal op 4 mei plaatsvinden. In de afgelopen tien jaar heb ik dit al heel vaak gehad, maar de artsen hebben nu een nieuw opstakel gevonden wat mijn ademhaling ‘s nachts verstoord en de slaapapnea veroorzaakt.

Volgens mevrouw Hoffmann is het zo dat wanneer lymfatische malformatie weg gelaserd wordt het ook weg blijft. Maar het bestaat uit lagen en het kan net als een wel weer nieuwe opstakels opborrelen. Daardoor is het ook moeilijk te zeggen of het in één keer verholpen is of dat meerdere laser behandelingen nodig zijn.

Nu is het ook de vraag of het dan ook slim is om de canule te verwijderen nu ze in de keel zitten te laseren en best wel opgezwollen raakt van binnen na zón operatie. Beetje vragen om moeilijkheden misschien als je hem eruit haalt. Dus voorlopig nog niet zwemmen.

Ervaring leert dat een laserbehandeling een routine klusje is en dat ik na één dag na de operatie alweer naar huis mag. Dus heb ook dit keer weer besloten om alleen naar Eberswalde te gaan. Gewoonweg omdat het makkelijker, sneller en uiteraard goedkoper is.

Het voordeel van de luchtpijp dat ik na de operatie wel goed kan eten en niet zón opgezwollen gezicht heb. Op het moment van schrijven gaat het erg goed, alleen mijn wangen zijn nog een beetje dik. Voor mij is het resultaat al duidelijk goed te zien. Ik heb meer een symmetrische kleinere mond. En wat strakkere vorm onder mijn kin. Kwa kwijlen is het nog niet helemaal opgelost, maar het kan ook zijn dat er wat meer speeksel is voor het herstel.

Ik denk dat het resultaat pas eind februari echt goed te zien is als ze zwelling helemaal weg is.

Volg Erwin op Instagram