Nieuwe poging om te leren zwemmen

Geplaatst op 24 augustus 2017, 23:06 uur

Mensen die mij kennen weten dat ik over veel doorzettingsvermogen beschik, een tikkeltje eigenwijs ben en nogal weinig geduld heb. Drie goede eigenschappen als je iets wilt bereiken.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de canule eruit zou gaan. Het moment waar ik maanden naar uitkeek want dan kon ik gaan leren zwemmen. Ik stond al op de wachtlijst voor zwemles, maar helaas mocht het allemaal niet zo zijn. In januari bleek dat mijn luchtweg dicht klapte tijdens de nacht. Een laserbehandeling die daarop volgde haalde helaas niet veel uit. En dus is de canule (luchtbuisje) nog steeds noodzakelijk.

Al met al heb ik mijn wens om te kunnen zwemmen niet kunnen verwezenlijken. Straks sta ik weer in de zee in Italië tot aan mijn middel en oppassen dat je niet door de golven omver gespoeld wordt en je luchtbuisje volloopt met water. Terwijl andere heerlijk in die prachtige blauwe zee dobberen. Of zwembad.

Al eerder heb ik op internet gelezen dat mensen die kanker hebben gehad en ook een canule hebben met een zogeheeten larkel kunnen zwemmen. Maar na die tegrmvaller begin dit jaar geen acht meer opgegeven. En m’n vader moedigde me ook al aan van ‘Jij met je zwemmen, je zwemt toch maar 1x en daarna niet meer’. Dus ik heb het laten rusten. Tot dat ik weer aan die larkel moest denken. Ik dacht als zij dat kunnen, kan ik dat toch ook? Een larkel is een soort snorkel, maar dan dat ook op het luchthuisje helemaal waterdicht zit.

Dus ik tegen beter weten in mailen of ik niet zón larkel kan krijgen voor op vakantie. Nee dat kan niet want daar gaat maanden training aan vooraf. Oh okee.. ik ga over een week al weg 😛 Joe..

Wel ben ik uitgenodigd om op 21 oktober – een dag na mijn 30e verjaardag – bij een informatiedag in Amersfoort te komen kijken of het voor mij geschikt zou zijn. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. In november staat er weer een operatie gepland in Duitsland, maar daar hoef ik denk ook geen wonderen van te verwachten wat de canule betreft. Meer het sluiten van mijn mond.

Hoe vet zou het zijn dat ik naast fitness en hardlopen ook nog eens wekelijks kan gaan zwemmen?! Het lijkt me geweldig! En het gaat me lukken.. let maar op 😉

Volg Erwin op Instagram