Morgen weer controle UMC

Geplaatst op 07 juli 2010, 16:25 uur

Morgen is het 6 weken geleden dat ik onder het mes moest voor de kaakoperatie. Van te voren zag ik er niet tegen op, maar heb wel gemerkt dat 6 weken erg lang is als je niet kan eten en niks kan zeggen.. wat soms erg frustrerend is.

Maar gelukkig heb ik vanaf het begin af aan helemaal geen pijn gehad en dat vind ik wel erg opvallend maar het is echt zo. Ik kreeg in het ziekenhuis eerst morfine en daarna paracetamollen, maar dat heb ik zo snel mogelijk afgebouwd, omdat ik geen pijn had en niet onnodig medicijnen ga slikken.

Morgen ga ik ook weer naar het UMC voor de controle en het is een beetje een spannende dag want normaal zou het blokje dat de bovenkaak en onderkaak op elkaar vast houd en dus vreselijk in de weg zit eruit mogen, maar wellicht dat er morgen nog een weekje bij komt want op de vierde week waren de elastiekjes los gegaan en was ik zo onverstandig geweest om enkele dingen te gaan eten omdat ik er zo naar verlangde zoals brood enzo dat de kaak ietsjes (paar mm) verkeerd stond en weer terug getrokken moest worden met ijzerdraadjes en elastiekjes.

De kaakchirurg was not amusted en wil me nu elke week zien, maar na morgen gaat hij een paar weken op vakantie en die man verdiend het enorm om op vakantie te gaan want als je in het ziekenhuis ligt zie je pas echt hoe hard die mensen werken.. ik zou het niet kunnen dag in dag uit in z’on ziekenhuis werken waar je niks merkt van het weer.

Maar goed er moet dus een beslissing gemaakt worden of het blokje eruit gaat of dat ie nog een weekje blijft zitten en dat iemand anders hem eruit haalt.

Ik hoop uiteraard dat ie eruit gaat, want dan kan ik weer vast voedsel eten en morgenavond heb ik ook nog een uitje met de BNN collega’s omdat de stagiaires weg gegaan zijn en ja daar wordt ook gegeten en gedronken.. en uiteraard de finale van het WK voetbal a.s. zondag waar ook op gedronken moet worden en het zou toch lullig zijn als je over 32 jaar zegt van “Weet je nog.. het WK 2010 dat Oranje kampioen werd..” en dan moet antwoorden van,.. “Ja toen had ik dat k*t blokje in van de kaakoperatie en kon ik geen bier drinken”.

Als het blokje eruit is dan is het nog steeds niet goed, want ik heb ook nog geen gevoel in mijn kin en lip en dat kan wel maanden tot een half jaar duren voordat voorbij is. Nu is dat niet het ergste probleem maar toch irritant dat je steeds denkt dat je verdoving hebt gekregen van de tandarts want zo moet je dat voorstellen hoe dat voelt.

Al met al hoop ik dat het resultaat heeft opgeleverd en ik denk van wel, ik zal binnenkort een foto van voor / na de kaakoperatie droppen en dan kunnen jullie jullie reacties posten!

Volg Erwin op Instagram