Miljard euro geinvesteerd in eenpersoonskamer Erasmus MC

Geplaatst op 06 september 2018, 21:11 uur

Nederland is drukker met de privacy en de faciliteiten voor de patient dan de zorg zelf en de medische kennis.
https://www.rtlnieuws.nl/video/uitzendingen/video/4408591/rtl-nieuws-1800-uur

Ik als doorgewinterde patient in Nederlandse en Duitse ziekenhuizen sta best wel met mijn hoofd te schudden na het horen van dit bericht. Maarliefst een miljard euro is er afgelopen 20 jaar geinvesteerd om eenpersoonskamers te realiseren. Dit alles voor de privacy van de patient en infecties te voorkomen.

Uiteraard kan ik me vinden in het privacy verhaal want je wilt ook even alleen zijn in een ziekenhuis, zeker als je ziek bent, en je wilt ook ‘s nachts goed kunnen slapen, maar het is geen hotel. Maar in Nederland slaan ze wel door. Je bent van alle gemakken voorzien behalve van de juiste diagnose of medische kennis (in mijn geval). Daar had eerder de miljard euro naar toe gemoeten.

Ik heb in Duitsland in ziekenhuizen gelegen waar je als patient aan je lot overgelaten wordt. Niet meer dan een fles water op je nachtkasje kun je krijgen en je ziet maar hoe je de dag door komt. Met vier mensen op een kamer en ’s nachts maar in het dagverblijf zitten omdat je niet kunt slapen van de andere oudjes die snurken als varkens of nog erger. Maar daar hebben ze in ieder geval wel de kennis in huis, daar waarvoor je naar het ziekenhuis gaat.

Njah dat dus.. wilde ik toch ff kwijt.

Volg Erwin op Instagram