MacBook gekocht, maar welke?!

Geplaatst op 25 februari 2011, 20:22 uur

Gister blogde ik dat ik aan het twijvelen was tussen de nieuwe MacBook Pro 15 inch waar relatief weinig nieuwe dingen erbij waren gekomen en de MacBook Air die heel erg compact en licht van gewicht is.

De keuze is toch gevallen op de MacBook Pro, omdat deze alleen in pro lijn beschikbaar is in 15 inch en beter geschikt is om op te webdesignen en te scripten. Vanwege het groter en ruimer beeld.

Hoewel ik van te voren erg enthousiast was en ben over de MacBook air is het erg jammer dat deze niet in 15 inch hebt, een prachtig compact model alleen het beeld is helaas net iets te klein voor het doel waarvoor ik ‘m hoofdzakelijk gebruik.

Overigens heb ik de MacBook nog niet, vandaag heb ik de bestelling geplaatst in de online Apple store. Ik verwacht dat deze begin volgende week bezorgd te krijgen.

OSx Lion
In de zomer van 2011 zal Apple het nieuwe besturingssyteem Lion gaan introduceren. Dit besturingsssyteem gaat lijken op de mobiele besturingssysteem iOS dat op de iPhone draait. Zoals de applicaties uit de Mac App Store en de manier van mapjes maken en scrolling.

Gezien Lion nog niet af is wordt het niet meegeleverd met de nieuwe productenlijn, maar na de zomer natuurlijk wel. Los kost het besturingssysteem 99 euro.
Persoonlijk zou ik het van Apple terecht vinden als klanten die een product van de nieuwe lijn besteld heeft recht hebben op een korting of gratis examplaar van Lion ter compesatie dat er weinig nieuwe dingen aan de Pro edities zijn toegepast, je betaald ten slotte genoeg voor de hardware.

Maar al met al ben ik wel tevreden over de beslissing die ik uit eindelijk genomen heb.

Volg Erwin op Instagram