Laatste voorbereidingen kaakoperatie

Geplaatst op 26 mei 2016, 22:37 uur

Vandaag ben ik weer naar het UMC Utrecht geweest voor de laatste voorbereidingen voor de kaakoperatie die op 16 juni zal plaatsvinden.

Ik moest beten nemen met een prothese die straks tijdens de kaakoperatie gebruikt gaan worden. De protheses zullen aan de boven kaak, onderkaak en aan elkaar vast gemaakt worden zodat ik ze niet meer kan bewegen in de 6 weken.

Gelukkig komt er ook een gat aan de voorkant om te drinken so far dat kan. Dat was vorige keer niet dus dat is alweer een verlichting. Alhoewel mijn tong de doorgaan behoorlijk kan versprerren.

Kaakchirurg Van Es kwam ook nog even langs en bij het weg gaan zei die. Tot over 3 weken! Het wordt een lange dag! Ik zei ja.. 8 uur beginnen? Hij zei mwah 9 uur en dan tot 16.00 uur…

Dr. Meyer komt ook, hij mag erbij zijn van het ziekenhuis. De dag er voor had hij een operatie nog in Duitsland maar zou ’s avonds het vliegtuig pakken naar Nederland zodat hij de volgende dag erbij mag zijn. Dus dat is wel fijn.

Ik krijg veel de vraag of ik het spannend vind. Gek genoeg niet. Totaal niet zenuwachtig ook of er tegen op zien. Ik weet van de vorige keer wat me allemaal te wachten staat. Het ergste vind ik de eerste week om met een opgezwollen hoofd rond te lopen en de 6 weken niet kunnen eten en praten. Maar ook daar probeer ik mezelf goed op voor te verbereiden. Met een blender, shakebeker enzo. Vooral veel shakes, smoothies en dat soort dingen maken dan.

En ik reed vandaag naar huis en dacht onderweg wel van nou ik heb er best wel zin in, laat maar komen, ik ben er klaar voor.

Komende dagen ga ik mijn koffer alvast inpakken zodat ik niks vergeet. Vorige week gingen ik een weekendje naar Zeeland en toen was ik al mijn toilettas vergeten..

image

Volg Erwin op Instagram