De laatste loodjes wegen het zwaarst

Geplaatst op 30 juli 2016, 18:22 uur

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens, maar dat is in dit geval echt zo. Nu het einde van de 8 weken met de kaken op elkaar nadert tel ik niet de dagen, niet de uren maar de secondes af! Wat zal ik blij zijn als alles achter de rug is. Ik kan me niet herinneren dat ik dit zo in 2010 ook zo ervaren heb. Het is best heftig, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Zo fanatiek ik in het begin was met smoothies en shakes maken enzo ben ik nu een beetje aan het overleven op onder meer veel koffie, stukjes brood zonder korst, nutridrink, soep, pasta (penne) en knakworstjes die goed naar binnen glijden. Ik weet het, het is niet goed en ik voel dat ik veel voedingsstoffen te kort kom, maar ik heb er de kracht niet meer voor. Nu de twee laatste weken ingegaan zijn blijf ik het liefste de hele dag in bed al ben ik elke dag om half 6 ’s ochtends al wakker. Ik heb nergens geen zin in en fut voor. Gelukkig heb ik mijn hond die ik moet uitlaten anders zou ik de hele dag binnen zitten. Het zorgt er ook voor dat ik magerder wordt, al mijn (nieuwe) broeken zakken af en ik kan t-shirts van maat S weer aan (joepie). Nja straks begin ik weer met fitness en haal al mijn benodigde vitamines en voedingsstoffen wel weer in.

Nu het eenmaal op ’t einde nadert, de zwelling afneemt en alles wat soepeler zit begin ik ook steeds meer dingen af te vragen. Zal alles wel op zijn plaats zijn gebleven, zal er geen setback zijn.. Het is aan de ene kant wat dikker dan de andere kant, zal dat zo horen of is er per ongeluk wat verschoven of hebben ze links het meer naar voren gezet dan de andere kant. Kwa posities zit alles nog op zijn plaats, maar toch misschien een beetje overbezorgd.

Everlast drinkflesVoor de degene die hier terecht zijn gekomen na een zoekopdracht via Google naar ervaringen met een kaakoperatie omdat ze er nog eentje te gaan hebben zal het na mate ze de berichten lezen wel een horror blog zijn. Sorry daarvoor maar ik kan er niks anders van maken. Wel kan ik wat tips geven wanneer je nog een kaakoperatie in het vooruitzicht hebt. Zorg dat je er fit in gaat, van te voren goed en gezond eten (geniet ervan ;)) en wees op veel dingen voorbereid zoals goede vloeibare voeding, knoeidoekjes, rietjes of een Everlast drinkfles zoals ik heb. En heel veel geduld en doorzettingsvermogen.

Zorg ook dat je voldoende afleiding hebt zoals muziek, games, boeken of films. Zo heb ik afgelopen 8 weken seizoen 1 en 2 bekeken van de dramaserie De Zwarte Tulp op Videoland en nog wat films en series zoals Moordvrouw. Daar ben ik seizoen 1 t/m 3 van aan het terugkijken zodat ik zeker weet ik alles ervan gezien heb. Seizoen 4 en 5 heb ik al op tv intensief gevolgd. Echt een top politieserie, ik kijk uit naar seizoen 6!

Reken niet te veel op anderen, zij zijn immers drukker met hun eigen dingen. Juist in deze peiode leer je de mensen kennen die echt om je geven. Het is toch leuk als ouders, broers, zussen, vrienden, familie of degelijke af en toe eens persoonlijk contact met jou opnemen of eventjes langs komen om te kijken hoe het gaat?

En oh ja als je voorkeur hebt doe het in de winter, want dan zijn de dagen ook gevoelsmatig korter en is het niet z’on dorstig weer alhoewel de zomers in Nederland net herfst lijken tegenwoordig.

 

Volg Erwin op Instagram