Geen hap ging door m’n keel

Geplaatst op 25 januari 2017, 07:54 uur

Vandaag een week geleden was de laser behandeling in Duitsland. Ik heb nog nooit zoveel last gehad van een laser behandeling als deze. Ik hoop daarom ook dat het euvel in één keer verholpen is, want het doet ontzettend zeer en is zeer onhandig!

Vanaf donderdag deed elke slikbeweging zeer en kon ik letterlijk geen hap meer door mijn keel krijgen behalve ijs, toetjes en vloeibaar voedsel. En dat was eigenlijk tot en met maandag het geval. Zelfs vers brood en pasta penne kon ik niet eens eten. Echt heel erg frustrerend omdat dat tijdens de herstelperiode van de kaakoperatie het wel lukte terwijl mijn kaken op elkaar vast zaten. Af en toe zat ik wel met een traan in m’n oog van verdomme hoe moet ik nou eten?! Maar ik leef nog, met behulp van smoothies, kwark en ijs. Wel een goede manier om af te vallen overigens, al hoef ik dat niet meer zozeer. Ik moet straks juist meer gaan eten om spiermassa op te bouwen. Vanochtend stond ik op de weegschaal en ik ben volgens dat ding in 14 dagen tijd wéér 2 kg afgevallen.. ik weeg nu 57.5 kg.

Van het ziekenhuis mocht ik ook een week niet sporten. Ze waren erg bang voor bloedingen en liepen maar van very dangerous. Vanaf maandag ga ik fitness denk ik weer oppakken. En heel misschien zaterdag weer 3 km hardlopen als m’n toestand het toelaat. Dan zullen we eens zien hoeveel lucht ik erbij heb gekregen nu ze in de keel het e.e.a. hebben weggebrand.

Naast het moeilijk slikken en praten moet ik ook erg veel snuiten sinds de operatie. Er komt namelijk van dat taaie narcose slijm uit. Echt heel erg irritant. Voorheen had ik er nooit echt zoveel last van. Vraag me ook af hoe dat nou precies komt? Een bezoek aan de stoomsauna zou nu wel lekker zijn om al het slijm los te laten komen, mja het is niet zo fris als ik daar loop te snotteren. En jagermeister is ook niet echt een goed idee dat brand nu helemaal in m’n keel haha. Dus hopen dat het snel over is!

Het gaat elke dag ook wel een stukje beter gelukkig. Sinds maandag ben ik gewoon weer aan het werk en dat gaat allemaal lekker. En inmiddels kan ik gelukkig wel weer stukjes brood eten zonder korst.

Volg Erwin op Instagram