Klieren die klieren

Geplaatst op 02 juli 2019, 21:55 uur

Heerlijke he de warme Nederlandse zomer.. of.. toch niet? Helaas is het dit jaar een beetje onstabiel en dat merk ik gelijk aan mijn lymfe aandoening. Nadat een temperatuurverschil plaats vind moet ik enorm oppassen voor tocht en lucht. Want ik vat al heel snel koud waardoor mijn klieren opspelen.

Zo had ik vorige week dat midden in de week ineens. En afgelopen zaterdag was ik eindelijk weer iets opgeknapt en ging een heerlijk dagje strand met 30 graden en de volgende dag lag ik te shaken in bed. Een soort van zonnesteek plus dat ik ging hallucineren. Ik dacht dat data hackers al mijn data in mijn hoofd hadden gestolen. Een bizar iets. En ik zat de hele dag in bed in cirkels te denken om die data weer terug te krijgen. Uiteindelijk is het natuurlijk onzin, maar het hoort bij de symptomen van een zonnesteek.

Als klap op de vuurpijl stak ook een heftige keel/klieronsteking de kop op waardoor ik twee dagen niet meer kon slikken en praten. Ik kreeg geen slok water meer door m’n keel. Ik ben wel wat gewent met de operaties afgelopen 10 jaar waardoor ik dat ook had dus wist wel iets van te handelen. Maar als je 3 liter per dag aan water nodig hebt en je krijgt nog niet eens een slok naar binnen moet je dus wel eventjes zorgen maken. En dat deed ik ook wel lichtelijk, moet ik dan de ambulance bellen..? Zonder stem? Toen de 112 eruit lag dacht ik ook van ja ze moeten ook met een 112-applicatie komen waarmee je berichten, geluidsfragmenten, foto’s kan sturen naar de meldkamer en locatie kan delen. Zo kunnen mensen die een spraakprobleem hebben zoals ik ook alarm slaan mocht het nodig zijn.

Met veel uitzuigen, spoelen, douchen, slapen zoals ik in het ziekenhuis ook gewent was heb ik mezelf er een beetje doorheen geslagen. En gelukkig kon ik vanochtend weer een redelijke boterham naar binnen werken. Al gaat het nog steeds moeizaam en steekt het telkens weer een beetje de kop op. Rust houden is ook de beste optie, maar het is ook niet makkelijk als je een eigen bedrijf hebt en allerlei klantjes aan je bonkende kop lopen te zeuren.

Kortom een zomer om nooit meer te vergeten :S Ik hoop dat het niet al te vaak voorkomt, want heb ik eindelijk de operaties opgegeven om dit soort dingen niet meer te hoeven doorstaan, krijg ik dit weer :S

Poging X te (leren) zwemmen

Overigens ga ik donderdag naar het UMC Utrecht om weer een nieuwe poging te doen om (te leren) zwemmen. Dat is echt een hele grote wens van mij. En nee ik hoef niet 200 km te zwemmen zoals Maarten v/d Weijden, maar in het water zonder je zorgen te maken is wel zo fijn. En wie weet ga ik het nog wel leren! Dus bij wie moet je dan zijn? Ja, kaakchirhurg Van Es van wiens emailadres ik nog had. Hij is echt een topper, lekker doorpakkend en niet gelijk afwerend van nee dat kan niet enzo. Ik heb dus een afspraak met een canule specialist die gaat kijken of een gecuffed canule mij uitkomst kan bieden. Een canule met een ballonnetje dat als het goed is water tegenhoudt. Well see!

Volg Erwin op Instagram