Kaakoperatie nummer 2 van start!

Geplaatst op 15 juni 2016, 22:11 uur

Vandaag was het dan zover, de dag dat je wist die zou komen. De aanvang was om 14.00 uur in het UMC Utrecht. Een thuiswedstrijd dit keer. ’s Ochtends heb ik nog mijn appartement schoongemaakt en de laatste dingetjes ingepakt. En om 12.00 uur ging ik samen met mijn hond naar mijn ouders. Daar heb ik nog wat gegeten en de hond achter gelaten voor een week.

Om 13.50 uur kwamen we aan in het UMC. Ik kon gelijk naar de afdeling D5-West waar ik me kamer toewezen kreeg. Daarna volgde er een korte intake en het bloedprikken, 4 buisjes waren er nodig aangezien ik mogelijk morgen een bloedtransfusie krijg als ik te veel bloed verlies.

De kaakchirurgen kwamen langs om het e.e.a. te bespreken. De operatie gaat ongeveer van 8.00 tot 15.30 uur duren. Misschien dat ik daarna even op IC moet afhankelijk hoe het gaat. En als we eerder klaar zijn kunnen we koffie drinken zei Van Es. Ik zei meerdere malen dat ik het knap vond dat het zo lang duurde. Maar zo lacuniek ik over de operatie doe, doen hun zo over het tijdsbestek. Ja dat komt wel vaker voor. Hmm oke.. ik zou echt hebben dat ik na een paar uur geen zin meer heb, maar dat kan hier natuurlijk niet.

De kaken zullen op elkaar geschroefd worden met stalen pennen die 6 weken moeten blijven zitten. Ik krijg de eerste 3 dagen een canule met ballonnetje dat het vocht niet naar m’n longen kan. Bijvoorbeeld met het overgeven. Ja dan kun je 3 dagen niet praten zei Van Es. Ik zei nah dat kan ik toch al niet komende 6 weken. Maar volgens Van Es zou je wel iets kunnen zeggen met de kaken op elkaar geschroefd. Mensen kunnen me nu al soms niet volgen, dan helemaal niet denk ik maar oke.

Er is ook een ruim drinkgat gemaakt in de prothese waar ik denk ik wel makkelijk iets naar binnen kan gieten. Smoothies, shakes en boulion en water. Dus dat is wel een voordeel t.o.v. vorige keer.

Tot zover mijn blog. Ik overwoog om dit keer te gaan vloggen omdat de blogs best wel langdradig zijn mja helaas is mijn spraak niet zo goed dat ik alles zou moeten ondertitelen enzo. Dus niet handig.

Nu lekker slapen en morgenochtend 5.30 uur nog even een kopje thee drinken voordat ik om 8 uur naar de operatiekamer ga.

Volg Erwin op Instagram