Kaakoperatie komt steeds dichterbij

Geplaatst op 16 februari 2010, 12:33 uur

Vandaag ben ik weer eens in het UMC geweest, om precies te zijn bij de bijzondere tandheelkunde waar ik afdrukken heb gemaakt en een uurtje later bij de anesthesie waar een vragenlijst ingeleverd moest worden die ik thuis had ontvangen en een kort gesprekje wat er allemaal gaat gebeuren voordat de operatie start, maar goed dat hoeven ze mij niet meer uit te leggen wat er allemaal aan vooraf gaat.

Ik heb uiteraard ook bij diverse mensen gevraagd wanneer de operatie zal plaats vinden. De arts van de bijzondere tandheelkunde liet uit z’n mond vallen dat het begin april ergens was, de baliemedewerker belde naar het zo geheette opnamebureau en die zeiden dat ze het vandaag gingen vast zetten dus dat kon ze nog niet zeggen en de anesthesie liet zien dat er op zijn papier stond “S.v.p. in maart”. Dus al met al kun je er dus van uit gaan dat het eind maart / begin april zal gaan gebeuren.

De kaakoperatie zal 3,5 uur gaan duren en ik moet dan een week lang in het ziekenhuis verblijven, (kamer 9 weer graag aub ;)) en de oproep zal ik naar verwachting binnen enkele dagen / weken binnen krijgen. Tijdens de operatie zal in het kort gezegd de kaak doorgezaagd of gesplit worden (welke manier het beste uit komt) en naar achteren geplaatst worden en beter gepositioneerd.

Tot die tijd staan er nog een aantal half uur afspraken van de bijzondere tandheelkunde om een goede voorbereiding te kunnen treffen. Zodra ik de exacte datum weet zal ik het uiteraard op deze blog laten weten!

Volg Erwin op Instagram