Kaakchirurg was erg tevreden, 4 december naar Eberswalde

Geplaatst op 07 juli 2016, 16:53 uur

Vandaag hadden we weer een controle afspraak bij kaakchirurg Van Es in het UMC in Utrecht. En hij was erg tevreden over hoe de kaak is blijven staan op de posities. Zoals ik al eerder aangaf moet je heel goed je best doen om het voor elkaar te krijgen de kaken te verplaatsen want het zit allemaal met titanium schroeven, platen en protheses aan elkaar vast. Ook deels op eigen verzoek, want in 2010 ging het mis met de elastiekjes die braken en op een gegeven moment vroeg iedereen van ja maar jij mag toch niet praten wat ik toen al vollop deed omdat het gewoon kon en niet de bedoeling was. Van Es was toen ook terecht best wel kwaad waardoor er een setback ontstond.

Nu kan ik ook wel wat zeggen, maar is minimaal en haast niet te verstaan. Onze coordinator Bert die het e.e.a. regelt tussen de verzekering, ziekenhuis in Duitsland en ons, heeft goed bericht gehad vanuit Duitsland dat ik op 4 december verwacht wordt in Eberswalde. Dan zal het global team zoals ik het altijd noem, Dr. Waner, Dr. O enzo ook aanwezig zijn. Er zal dan nog geen behandeling plaatsvinden, maar een consult om te kijken wat de volgende stap zal worden. Dr. O mailde vrijwel direct na de kaakoperatie of ik nadat de zwelling verdwenen was of ik foto’s wilde mailen. Maar goed dat zal medio augustus / september pas zijn. Door mijn lymfe afwijking gaat het helaas niet zo rap. Ook gaf mevrouw Hoffmann aan dat Dr. Meyer die bij de operatie was in Utrecht zeer tevreden zijn over het werk van Van Es en het beoogde resultaat. Dat is erg positief nieuws dus!

Persoonlijk ben ik erg blij dat ik de beslissing heb genomen om de operatie in Utrecht te laten doen in plaats van Athene. Aanvankelijk was het global team niet zo heel erg enthousiast over mijn beslissing maar Dr. Meyer heeft tijdens de operatie een leuk compliment gegeven aan Van Es dat in Duitsland niet z’on goede kaakchirurgen waren. En ik ben ook erg dankbaar dat we mede dankzij Bert en de medewerking van Dr. van Es een goed voorop gezet plan hebben gemaakt samen met Dr. Meyer, Dr. Waner, Dr. O en de kaakchirurg uit Athene zodat iedereen achter het plan stond. Echt uniek, want ervaringen uit het verleden in de medische wereld is dat men graag zelf aan de slag gaat en niemand erbij wil betrekken, maar gelukkig was dat bij dit helemaal niet aan de orde. Op deze manier heeft alles volgens een goed plan kunnen plaatsvinden waar de artsen uit New York en Duitsland dit najaar of volgend voorjaar weer verder mee kunnen. En iedereen op de hoogte van de situatie is.

Bovendien dachten veel mensen ah Griekenland, dan plak je er een leuke vakantie achteraan vast. Maar goed ik hoop dat diegene nu inziet dat dat helemaal niet z’on pretje is met een opgezwollen hoofd en niks kan eten/drinken. En bovendien mag ik helemaal niet in de bloedhete zon. En om nou met een duf hoofd 4 uur weer terug in het vliegtuig te zitten om weer thuis te komen is me gelukkig ook bespaard. Dan heb ik het nog niet eens over of dat überhaupt zou mogen ivm de luchtdruk. Achteraf heb ik echt de juiste beslissingen genomen.

Over twee weken moeten we weer terug voor controle en dan nog drie weken en dan mag alle toeters en bellen eruit onder narcose weliswaar. Het zal een hele opluchting zijn als de totale 8 weken achter de rug is. Het praten interesseert me niet zo. Ik woon op mezelf en hoef de hele dag niks te zeggen. En dankzij alle messengers en email heb ik toch contact met iedereen, maar dat ik gewoon weer normaal kan eten en drinken. Met alle respect, maar tijdens 3FM Serious Request een week lang niet eten voor het goede doel daar is dat echt niks bij vergeleken met dit.

jawboneChange

Volg Erwin op Instagram