Hoe het nu gaat

Geplaatst op 21 april 2014, 23:48 uur

Het is alweer een enige tijd geleden dat ik een bericht heb geplaatst op de weblog. Geen nieuws is goed nieuws en dat is eigenlijk ook zo.

Het gaat namelijk heel erg goed met mij! Sinds eind maart woon ik op mezelf en het bevalt erg goed! Tot nu toe kan ik me prima vermaken in me eentje en heb me nog geen minuut verveeld. Ik kan en doe alles zelf dus ook wassen en koken.

En nee ik eet niet ongezond want ik ben – sinds ik aan de tabletjes zit voor de te trage schildklier – 4 kg afgevallen. De te trage schildklier zorgde er voor dat ik klachten kreeg van haaruitval, moeheid en overgewicht terwijl ik altijd goed en gezond at bij m’n ouders. Ik dacht dat ik te weinig beweegde altijd, maar gelukkig is nu de ware oorzaak gevonden en helpt de medicijnen. Naar verbranding val ik normaal af en ik streef er naar om nog 5 tot 10 kg eraf te krijgen zodat m’n BMI weer op niveau is. En tot op heden gaat dat erg goed zonder dat ik er voor dingen laat. Eigenlijk net zo als vroeger. Dus het is puur de schildklier die een beetje kapot is gegaan door waarschijnlijk alle narcoses en medicaties afgelopen 7 jaar.

Verder is mijn gezicht bijna geslonken, je ziet er niet zoveel meer van maar mijn wangen zijn nog verdoofd en nog een beetje opgezet. Ik merk dat als ik voorover geknikt sta met koken of de afwasser leeg te halen dan voel ik de ‘nieuwe’ spieren in mijn wangen wat ik nog nooit eerder heb gevoeld. Dat is best vreemd. Ik denk zelf dat na mate het nog verder slinkt en alles strak trekt dat het dan helemaal voelbaar is en het verdere functioneren pas gaat beginnen.

Ook zijn mijn benen weer aan de betere hand. Ik kan weer goed lopen en langdurig staan. Wel handig want a.s. zaterdag is het Koningsdag en dan ga ik traditiegetrouw even naar Amsterdam. Dit keer bij de Rai (Kingsland) waar o.a. Armin van Buuren draait waar ik graag naar toe ga. En daar is het ook alleen maar staan en lopen.

Ook heb ik gemerkt dat ik goed te verstaan ben. Afgelopen week had ik bij mijn oude huis een feest met harde muziek en zelfs daar kon ik me prima verstaanbaar maken zonder hulp van mijn iphone. En ik belde ook nog naar KPN helpdesk, wat een goede training voor mij is, en de medewerker kon mij daar ook heel goed verstaan. Dus daar ben ik wel heel erg blij mee dat mensen mij kunnen verstaan. Een teken dat het toch effect heeft!

Volg Erwin op Instagram