Het slikken gaat nog erg lastig

Geplaatst op 23 juni 2018, 10:20 uur

De tijd gaat erg hard! Het voelt alsof het heel lang geleden is, maar de operatie – waarbij er een spier of pees wat ik nog steeds niet helder heb uit mijn been is gehaald en mijn onderlip is mee gelift is – was op het moment van schrijven twee en een half week geleden. Best wel kort dus.

Van te voren dacht ik oh jee ik krijg een heel opgezwollen hoofd zoals de operaties in 2010, 2014 en 2016, maar gelukkig viel het dit keer best wel mee en kon ik gewoon de dingen doen die in de agenda stonden afgelopen weken. Zoals de open dag 13 juni van Muller Visual waar ook mijn bedrijf Tribble Media aan mee heeft gedaan en de gay pride in Utrecht dat op 16 juni plaatsvond. Ik mocht toen met RUBBER meevaren tijdens de canal pride en was wel een vette ervaring!

Alleen weet ik niet meer hoe ik thuis ben gekomen. Dat is best wel eng als je gedeeltes jezelf niet meer kan herinneren. En dat was niet de eerste keer, een week daarvoor tijdens de kennismakingsborrel had ik het ook waar ik slechts enkele glazen alcohol op had. Alles is te wijten aan het slecht kunnen eten waardoor je ook lastig een bodem kunt leggen.
Op 3 mei had ik een laserbehandeling in mijn luchtpijp en keel. Die was enorm heftig waardoor ik uberhaupt al best last had van mijn keel. Maar dit keer is er een soort vlies in mijn keel achterblijven hangen waardoor ik heel lastig dingen kan doorslikken. Wanneer ik slik blaast die vlies op dat de doorgang blokkeert. Althans dat is hoe ik het ervaar.

Dus ik heb Dr. Meyer hoofd van Duitsland gemaild van goh hoe zit dat? En hij antwoordde gelukkig vrij snel dat het mogelijk is dat ik last zou kunnen hebben na de laserbehandeling. En dat ik maar terug moest komen dat de KNO arts in mijn keel zouden kijken. Euhm.. wie gaat dat betalen? Dus nee dat gaan we maar even niet doen. Nu ga ik in Nederland er even naar laten kijken en hopelijk is het snel gefixed zodat ik weer normaal dingen kan eten. Brood, pasta en rijst gaat dan nog net maar alles wat maar een beetje groffer is zoals kip kan ik niet doorslikken mits het heel erg goed gekauwd is. Het is dat ik een luchtbuisje heb anders had ik al 10x gestikt geweest.

Verder ben ik wel tevreden over het resultaat.. hieronder zie je voor/na de operatie. Zelf zie ik al wel dat mijn mond ietsjes opener is gegaan dan dat het was vlak na de operatie en ben er al best aangewend, maar goed het is een hele verbetering, dat zeker!

Persoonlijk vind ik het wel okee zo. Al zou de kaak en kin nog verduidelijkt kunnen worden. Weet niet of dat überhaupt kan. En natuurlijk de canule eruit en dan ben ik klaar (er mee) xD!

Volg Erwin op Instagram