Het consult in Berlijn

Geplaatst op 09 mei 2012, 08:09 uur

Afgelopen maandag en dinsdag zijn we naar Berlijn geweest voor een consult met Dr. Waner uit New York en Dr. Jovanovic de Duitse arts waarmee Dr. Waner samenwerkt in Berlijn.

We zouden 8:55 uur met EasyJet de lucht in gaan, maar dat ging niet op, het vliegtuig had mankementen aan de motor en hebben uit eindelijk vijf uur moesten wachten op Schiphol dat er een keer een ander vliegtuig geregeld kon worden. Als je eenmaal in de lucht zit ben je er wel weer binnen een notime.

We kwamen omstreeks 16:00 uur aan in Berlijn en waren een half uur later in het ziekenhuis die ik uiteraard op de hoogte had gehouden per e-mail. Helaas was Dr. Waner bezig met een 10 uur durende operatie van één patient aldus de vrouw die het allemaal coördineert. Omdat we niet zeker waren of we dezelfde dag terug konden hadden we sowieso één nacht gereserveerd in ons vast hotel dat op 15 minuten loopafstand staat van het ziekenhuis dus dat was al wel geregeld.

De volgende ochtend konden we om 9 uur weer terug komen en om kwart voor tien kwam Dr. Waner, Dr. Jovanovic en nog een plastisch chirurg uit Korea die er dit keer ook bij was na de eerste operatie in het goede pak en vertelde ze het een en ander dat Dr. Jovanovic goed werk had  gedaan de afgelopen laserbehandelingen.

Het volgende wat zij gaan doen is opnieuw een laserbehandeling omdat mijn stem momenteel enorm achteruit is gegaan en ik nu heel hees ben en amper te verstaan meer ben wat enorm lastig is want ik dacht eindelijk goed te verstaan te zijn, maar helaas is dat door voor mij onbekende reden, de stembanden zouden niet voldoende kunnen trillen. Na een laserbehandeling zal het waarschijnlijk opgelost zijn. Alleen beetje jammer dat het zo lang moet duren.

Dan daarna zal ook voor het eerst aan de buitenkant gewerkt gaan worden zo zal de zwelling onder m’n kin weggehaald worden. De zwelling in m’n lip zal gefixt worden en nog wat andere dingen waardoor je het aan de buitenkant ook echt kunt gaan zien.

Maar dit zal niet allemaal in 2012 gaan gebeuren verwacht wordt dat er nog zeker drie a vier operaties gedaan moeten worden en dan is nog niet zeker of ’t af is zover het kan. Want Dr. Waner heeft in het Nederlands (want dat kan die een klein beetje) aangegeven dat de tong niet makkelijk is.

Na het consult gingen we naar Berlin HBF om de trein naar Nederland te pakken die om 12:37u. ging omdat we niet wisten hoe en wat hadden we voor terug niks geboekt. Al met al waren we om half 8 thuis.

Tot zover de blog, wanneer de eerst volgende behandeling zal plaats vinden is ook nog niet bekend maar dat zal binnenkort bekend worden. De eerst genoemde datum op 7 juni zal waarschijnlijk geschrapt worden.

Volg Erwin op Instagram