Herstel kaakoperatie gaat voorspoedig

Geplaatst op 24 juni 2016, 07:24 uur

Lag ik vorige week donderdag nog de hele dag onder het mes, gisteren (een week later) was ik in het UMC Utrecht om de hechtingen eruit te laten halen. En nog fijner nog, de sondevoeding eruit!

Ik gaf aan dat ik graag van de sondevoeding afwilde en dat het drinken met het flesje wel goed af ging. Iedereen rondom mij rade het af aangezien het een gedoe is met die smoothies en shakes en ik mager zou worden. Kaakchirurg Van Es is echt een top kerel. Hij zei heel nuchter.. “Oh? Nja dan haal je hem er toch gewoon lekker uit. Trek ‘m er maar uit hoor.” Dus dat hebben we ter plekke ook gewoon gedaan.. haha.

Kortom het gaat echt goed met het herstel, gevoelsmatig loop ik een week voor op schema. Het was serieus 3 dagen afzien met, misselijkheid, niks kunnen, een opgezwollen hoofd en de hele dag op bed liggen. Maar nadien is alles per dag een stap vooruitgegaan. De zwellingen nemen af en gister had ik echt letterlijk een drukkend gevoel minder in mijn gezicht doordat aan 1 zijde de zwelling groot en deels verdwenen is.

Wat jullie misschien nog niet weten is dat ze ook vanuit mijn heup een stukje bot hebben gehaald en aan mijn bovenkaak hebben vastgemaakt om het wat steviger te maken. Joost mag weten hoe ze dat doen, maar het kan. Daardoor liep ik ook eerst moeilijk en als je een hond hebt is het best lastig dan. Ik kon ook voor een rib gaan, maar heb vaker wel eens het gevoel dat er een rib uit m’n lijf is dus dat doen we maar ff niet 😉 Na een paar dagen gaat het lopen ook steeds beter. Daarom is een hond natuurlijk ook wel handig dan moet je even eruit om een wandeling te maken en dat zorgt natuurlijk voor een goed herstel i.v.m. de bloedsomloop.

Des al niet te min heb ik gister te horen gekregen dat de kaakchirurg Van Es het liefste ziet dat ik 8 weken met de kaken op elkaar loop. Dus 15 augustus heeft hij als datum gegeven wat we taart kunnen eten. In die tussentijd moet ik het doen met vloeibaar eten. Zes jaar geleden deed ik alleen maar van die Nutridrink, maar het is ook beter als je de dagelijkse dingetjes blijft nemen zoals drinkontbijt, yoghurt, soep, een beetje voedsel in vorm van smoothies en shakes. Dus de blender gaat overuren draaien komende 7 weken.

Iedereen bedankt voor alle medeleven en tot snel!

Volg Erwin op Instagram