Herstel gaat voorspoedig

Geplaatst op 17 maart 2014, 10:42 uur

Afgelopen vrijdag zijn de hechtingen verwijderd, de huisarts had een half uur werk om alle hechtingen te verwijderen. In elke bovenbeen zit een snee van ongeveer 15 á 20 cm en daar zaten dus behoorlijk wat hechtingen in. En aan elke kant van mijn gezicht achter mijn oor vanuit mijn nek tot in m’n haar zaten ook een lange strook hechtingen.

Nu is het een kwestie van herstellen en 100% dichtgroeien van de sneeën. Ik heb al snel de neiging om rust te nemen en te gaan liggen, maar dat moet juist niet om het genezingsproces op gang te houden en het wondvocht dat er nog is en niet meer eruit kan niet op te laten hopen, maar via de lymfebanen af te laten voeren. Dus ik ben voor mezelf een goede balans aan het vinden om het niet te forceren, maar toch in beweging te blijven. Ook controleer ik bij het opstaan en naar bed gaan of de sneeën in mijn benen rustig blijven. Er mag natuurlijk geen bacterie of ontsteking bijkomen want dan gaat het verkeerd. Vooralsnog lijkt het allemaal goed te gaan.

Wat betreft mijn opgezwollen hoofd neemt ook per dag ietsjes af. Ook hier geldt dat bewegen erg belangrijk is om de afvoer van het vocht actief te houden. Na mate de zwelling afneemt wordt dit steeds makkelijker. Met eten, praten en drinken zet je dat in beweging. Ik heb zelfs al het eerste resultaat gevoeld. Als ik mezelf goed concentreer dan voel ik een gebied dat ik nog nooit eerder heb gevoeld. Nu is dat nog maar heel vaag ik ga er vanuit dat na mate de zwelling af zal nemen hoe meer ik dat gevoel zal ondervinden.

Het gaat dus de goede kant op!

Volg Erwin op Instagram