Fit worden voor de kaakoperatie

Geplaatst op 30 april 2016, 17:03 uur

Zoals wel eens eerder geschreven heb, had ik jaren lang terug niets vermoedend een te trage schildklier. Hierdoor kwam ik veel aan, had last van vermoeidheid en andere bijbehorende symptomen. Nadat het in Duitsland door Dr. Meyer was ontdekt vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Sindsdien krijg ik ook Thyrax tabletjes om de schildklier op normaal niveau te krijgen en ben ik al 20-25 kg afgevallen.

Om dat te bewerkstelligen ben ik na de spiertransplantatie en verhuizing in 2014 dagelijks 3 – 5 km gaan wandelen om diverse redenen. Namelijk ook om de bloedsomloop te activeren waardoor de spieren in mijn wangen steeds meer voelbaarder werden. Van te voren had ik nooit kunnen geloven dat ik zulke lange afstanden zou wandelen, maar met muziek op had ik er best veel plezier in. Nu wandel ik 3 a 4 keer per dag met m’n hond Gaia waardoor ik ook aan die afstand kom. Soms loop ik het rondje van 3 km samen met de hond als het mooi weer is.

IMG_5253Om mezelf te motiveren had ik toen een Withings weegschaal gekocht om de progressie in beeld te brengen. En dat is heel erg leuk kan ik je vertellen. Je ziet in de Withings app onder meer een grafiek van je gewicht. Met de komst van Apple’s gezondheidsapplicatie – dat zelfde jaar – synchroniseert alles mooi met elkaar en heb je alles in één overzicht. Je stappen, gewicht ect. Laatst zag ik mijn gewicht weer ineens toenemen en voelde me weer futloos. Na een bloedtest bleek dat er een verhoging van de dosis Thyrax nodig was. Dus om aan te geven hoe inzichtelijk je het jezelf kan maken kun je gelijk ingrijpen wanneer er iets veranderd.

Het afvallen naar mijn oude gewicht is aardig gelukt, alleen ben ik nog niet tevreden. Voordat het hele schildklier probleem zich voordeed was ik best wel in vorm. Mijn doel is dan ook om dat weer terug te krijgen. Dus met andere woorden de overtollige vetrandjes moeten ook verbrandt worden. Sinds augustus vorig jaar heb ik een bepaald eetpatroon toegepast waar ik heel erg op mijn calorieën, eiwitten enzo heb gelet en wat oefeningen thuis. Dit heb ik drie maanden intensief vol gehouden en daarbij ook goede resultaten geboekt. Toen kwamen de feestdagen eraan en in de winter had ik er geen zin in.

Nu ben ik op een punt gekomen dat het niet alleen door goede voeding te realiseren is, maar ook door wat krachttraining. Dus vanuit dat oogpunt heb ik me ingeschreven bij de sportschool om 2 a 3 keer per week daar te trainen. Eigenlijk is fitness een beetje m’n nieuwe hobby geworden, want het is best leuk. Het is ook een beetje socializen. Ook nu heb ik een aantal handige apps zoals Food en Virtuagym waarmee je de voeding en trainingen mooi in beeld kan brengen. En aangezien de kaakoperatie er aan komt is dat een mooi doel om fit de operatie in te gaan :-).

 

Volg Erwin op Instagram