Experiment of misschien wel een nieuwe lifestyle: Periodiek vasten

Geplaatst op 13 juli 2017, 20:01 uur

Zoals jullie wel eens in eerder blogs hebben gelezen ben ik sinds 2014 bijna 30 kg afgevallen. Dit komt mede door de tabletjes om m’n te trage schildklier op pijl te houden. Maar ook letten op voeding, fitness en hardlopen spelen natuurlijk een grote rol.

Wat mijn doel is? Gewoon fit zijn. Ik hoef geen bodybuilder te worden, maar train wel voor een goed gespierd lichaam met wat bredere schouders, biceps en wasbordje. Gewoon omdat ik dat mooi vind en me daar goed bij voel. Tien jaar geleden voordat ik problemen kreeg met mijn schildklier dat ook al een beetje had, dus ben onwijs blij dat ik weer op dat punt terug ben.

Sinds afgelopen week is er een nieuwe fase in gegaan om de laatste beetjes vet weg te werken. Zo volg ik al een tijdje  vloggers Anthony Kruijver en Merijn Schoeber van Student Aesthetics op YouTube. En zij volgen een aparte voedingspatroon die je in het begin als bizar zou bestempelen, maar als je er bij nadenkt en het boek My Shredded Lifestyle leest dan is het wel logisch.

Wat ik dus sinds afgelopen week doe is 16 uur vasten en in 8 uur tijd circa 2000 calorieën eten. Dus ik begin tussen 12.00 – 13.00 uur te eten tot 20.00 – 21.00 uur. Door dit te doen schijn je sneller vet te verliezen.

Hieronder zie je een videootje waarin Merijn die iets vertelt over zijn boek waarin alle informatie staat over deze manier van vetverlies. In het boek staan ook wat trainingsschema’s. Ik ga dit sowieso komende 7 weken tot mijn vakantie uitproberen kijken wat het effect is.

Het deed mij in het begin erg denken aan het nuchter blijven voor de operaties. Vooral in Duitsland moest ik soms wel eens tot 14.00 / 17.00 uur wachten tot dat ik aan de beurt was. Gelukkig mag je bij deze methode wel water en koffie drinken. Dit stilt als het ware de honger. En heb daar dus totaal geen last van.

Eerst was ik skeptisch over het periodiek vasten, maar ben er meteen mee begonnen toen ik het boek had. Het gaat me verrassend erg goed af en voelde al direct een aantal positieven veranderingen. Zo ben ik wat productiever, heb geen middagdip meer en mijn buik is niet meer zo opgezet als voorheen. En ik breng door de trainingschema’s meer tijd door in de sportschool wat resulteert in progressie.

Samen met Merijn in het Vondelpark

Samen met Merijn Schoeder

Volg Erwin op Instagram