Eindelijk betalen met Apple Pay!

Geplaatst op 07 september 2019, 16:37 uur

Apple fans (onder wie ik) hebben er jaren lang op moeten wachten, maar eindelijk is het sinds deze zomer in Nederland: Apple Pay! Voor degene die niet bekend is met Apple Pay, het is een betaaldienst van Apple waarmee je met je iPhone en Apple Watch kan afrekenen zonder dat je je pinpas of cash geld nodig hebt. En het gaat gewoon via je normale bank.

ING was de eerste bank in Nederland die het aanbood. Wat ik opvallend vond dat één bank het voorrecht had om het als enige aan te bieden, terwijl BUNQ anderhalf jaar geleden het tijdelijk (per ongeluk) al aanbood. Maar inmiddels ondersteunen BUNQ, ABN en Rabobank ook Apple Pay.

Vanuit huis waren we altijd Rabobank klant, daar heb ik ook mijn hypotheek lopen, maar met mijn bedrijf was ik met mijn zakelijke rekening overgestapt naar KNAB en inmiddels naar BUNQ. De Rabobank liep in mijn ogen een beetje achter op de vernieuwingen van het mobiele bankieren. Steeds nog je Rabo reader nodig hebben, geen push notificaties kunnen ontvangen wanneer je een betaling krijgt en dat soort dingen. Vandaar mijn beweegredenen om over te stappen. Langs gaan bij de bank? De laatste keer was toen ik mijn hypotheek ging afsluiten vijf jaar geleden, dus daarom hoefde ik niet te blijven.

Ik heb nu een aantal keer met Apple Pay betaalt en het is gewoon heel erg comfortabel! Voorheen moest ik terwijl ik onderweg was terug naar huis omdat ik mijn portemonnee vergeten was, nu laat ik expres mijn portemonnee thuis. Ik betaal via mijn Apple Watch! Het is eigenlijk hetzelfde als afrekenen met contactloos betalen met de pinpas. Je houdt je Apple Watch bij het apparaat en je hebt betaald! En sommige mensen zie je zo kijken van huh?! wat doe jij nou!? Haha best grappig is dat.

Volg Erwin op Instagram