Eind oktober volgende laserbehandeling in Berlijn

Geplaatst op 13 augustus 2013, 10:27 uur

Toen ik in het ziekenhuis lag afgelopen keer had ik me voorgenomen dat het voor dit jaar wel weer welletjes was geweest. Diezelfde middag liep ik Prof. Jovanovic tegen het lijf beneden omdat hij mij zocht om even te kijken hoe het met me ging. Het leek alsof hij gedachten kon lezen. Hij benadrukte dat hij adviseerde om na 3 maanden weer terug te komen en niet 6 of 12 maanden ertussen te laten zitten.

Hij stak een heel verhaal af en praatte zo vlug engels dat ik het wel kon volgen en begrijpen, maar niet letterlijk kan navertellen. Uit zijn verhaal kon ik wel opmaken dat hij en Dr. Waner veel plannen hebben dus ook mogelijkheden zien in verbeteringen. Zolang dat aan de orde is ga ik natuurlijk niet zeggen nee ik vind het dit jaar wel genoeg en volg ik graag het advies van de specialisten op. Als de huisarts zoiets zou zeggen zou ik het misschien aan m’n laars lappen, maar dit zijn toch artsen die heel goed weten waar zij mee bezig zijn.

Dusss… de volgende datum wanneer ik naar Berlijn ga is zondag 27 oktober! Op 28 oktober zal de laser behandeling plaats vinden. De plannen zijn om de lymfatische malformaties in de keelholte en littekenweefsel te verwijderen om het strottenhoofd te verbeteren. En verder de luchtwegen vrijmaken ter voorbereiding van het verwijderen van de canule in de toekomst.

Laatst heb ik een nieuwe Berlijn-pagina aangemaakt en daarop bijgehouden hoeveel keer ik al naar Berlijn ben geweest voor operaties enzo. En ik kwam inmiddels op 15 keer uit. Dit dit wordt de zestiende keer en wederom de derde keer in het jaar. De pagina kun je vinden op www.erwinoudshoorn.nl/berlijn.

Volg Erwin op Instagram